DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely) 2020.07.05 17:46 Frissítve: 2020.07.05 18:22

DAC: „Schäfer András fantasztikusan játszott szombaton”

A DAC szombaton hazai pályán 5747 néző előtt 2-0-ra legyőzte a második helyezett Zilinát, így a felsőházi rájátszás utolsó fordulója előtt egy pontra megközelítette a tabellán. A dunaszerdahelyiek, illetve a Slovan Bratislava Nagymihály elleni sikerét (4–0) – amelyet 3561 néző látott a helyszínen – követően Ivan Kmotrík, a már bajnok pozsonyiak sportigazgatója a klub honlapjának nyilatkozva beszélt a DAC-ról is.

Schäfer András jó teljesítményt nyújtott a Zilina ellen (Fotó: Lelkes Ernő/DAC, archív)

 

„Csalódottak vagyunk, és számomra hihetetlen, hogy a nézők beengedése ellenére alig több, mint kétezer jegyet adtunk csak el elővételben. Bezzeg a DAC! A dunaszerdahelyiek elleni múlt szerdai, idegenbeli bajnoki mérkőzésünkre a hazaiak az összes jegyet értékesítették, ők meg tudták tölteni a stadionjukat annyi szurkolóval, amennyit az előírásnak megfelelően maximálisan be lehet engedni…”

Visszatérve a DAC meccsére, idénybeli kilencedik bajnoki góljával (tizenegyesből) alakította ki a 2–0-s végeredményt a csapatkapitány Kalmár Zsolt, és a találkozó után a mikrofont elkérve köszönte meg a drukkerek szeretetét, buzdítását. Schäfer András, a sárga-kékek középpályása Kalmárhoz hasonlóan végigjátszotta a mérkőzést, ráadásul a második félidőben – kényszerből – jobbhátvédként kellett helytállnia.

„András fantasztikusan játszott – dicsérte a 21 esztendős magyar labdarúgót Németh András, a DAC pályaedzője. – Hátvédként is kimagasló teljesítményt nyújtott, s a védelemből indulva harcolta ki a büntetőt, amelyet aztán Kalmár Zsolt gólra váltott.”

Szombaton, a szlovák élvonalbeli bajnokság utolsó fordulójában a DAC a Rózsahegy otthonába látogat, míg a zsolnaiak a Nagymihály együttesét fogadják.

2020.08.12 16:28:23

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A Pohronie nagyon megnehezítette a dunaszerdahelyiek dolgát, de végül nyert a Storck-csapat.

2020.08.09 18:40:05

Minden más foci TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS

Az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a TSC, és innen már nem engedte ki kezéből a győzelmet.

2020.08.08 13:35:51

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Niko Kovac és Mitchell új érát nyit a hercegségben, Heller és Jovics is érkezhet, de első a védelem!

2020.08.09 15:25:39

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), B. Á. (percről percre)

Az élre ugró dunaszerdahelyi együttesben Kalmár Zsolt gólpasszt adott, majd maga is betalált.