DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely) 2020.06.30 19:50 Frissítve: 2020.06.30 20:03

DAC: Schäfer András az idény végéig biztosan marad

A múlt heti kupakiesést követően szerdán a bajnokságban lép pályára a DAC, a már bajnok Slovan Bratislavát fogadja több mint hatezer néző előtt.

Schäfer András kölcsönszerződését meghosszabbította a DAC (Fotó: Lelkes Ernő)

 

„Csalódottak vagyunk a Szlovák Kupa-szereplésünk miatt, hiszen döntőt akartunk játszani, de kiestünk az elődöntőben a rózsahegyiek ellen – mondta a Nemzeti Sportnak Kalmár Zsolt, a sárga-kékek csapatkapitánya. – Egy biztos, szerdán le akarjuk győzni a Slovant."

Az idény végéhez közeledve egyre több a sérült a csapatnál, Németh Krisztián és Vida Máté is kidőlt a sorból, Lorenco Simic pedig már nem tagja az együttesnek.

„Nagyon sajnálom Vida Mátét, ragyogó játékos, akit nehéz lesz pótolni – folytatta a 25 esztendős, 16-szoros magyar válogatott középpályás. – Kedden megműtötték, remélem, minél hamarabb felépül, s visszatér hozzánk."

Három mérkőzés vár még a DAC-ra a Fortuna Liga felsőházi rájátszásában, a pozsonyiak után a zsolnaiakkal, majd a rózsahegyiekkel csap össze, és ha mind a három meccsét sikerül megnyernie, tavalyi eredményét megismételve második helyen zárja az idényt. Kalmár Zsolt elmondta: noha a Slovan kerete rendkívül erős, győzelemre játszanak ellene, már csak azért is, hogy örömet szerezzek szurkolóiknak, akiknek ugyancsak fájt a kiesés a Szlovák Kupából.

Bevetésre készen várja a szerda esti csatát Schäfer András, s jó hír vele kapcsolatban, hogy meghosszabbították a kölcsönszerződését, így a nagy munkabírású középpályás augusztus 31-ig mindenképpen a csapatnál marad.

„Örülök, hogy sikerült megegyezni, és továbbra is itt játszhatok – mondta a 21 esztendős labdarúgó, aki az olasz élvonalbeli Genoa kölcsönjátékosaként szerepel a DAC-nál. – Ami a Slovan elleni összecsapást illeti, nyílt sisakos meccset várok, mind a két fél támadó futballt játszik. Tudjuk, mennyire fontos a jó eredmény elérése a pozsonyiak ellen."

2020.07.04 17:10:04

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A zsolnaiak előnye az utolsó forduló előtt egy pont a második helyen, de még a DAC is megszerezheti az ezüstöt.

2020.07.02 11:11:43

Minden más foci GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A már 18 bajnoki gólnál járó, másodvirágzását élő Danny Ings brillírozik a Southamptonban.

2020.06.30 13:12:44

Minden más foci MAROSI GERGELY

Robben „elődei”: Zsák Károlyt eltiltani sem lehet, Rivaldo fiával rohamoz, Milla telefonja megcsörren, Scholes elugrik új csukáért.

2020.07.01 14:18:15

Minden más foci nemzetisport.hu

Az eszékiek nagy lépést tettek az európai kupaporondon való szereplés bebiztosítása felé.