DUDUCZ TIBOR 2020.09.26 17:17 Frissítve: 2020.09.26 17:25

DAC: Nem eshetünk szét, ezt megbeszéltük – Kalmár

Megsemmisítő, 7–0-s linzi vereségét követően igyekszik talpra állni a DAC, amely a Trencsén elleni vasárnapi bajnoki mérkőzésen visszatérhet a győzelmi ösvényre. A Nemzeti Sport Kalmár Zsolttal beszélgetett a bajnoki előtt.

Kalmár Zsolt (139 bízik benne, hogy a linzi kisiklásnak vasárnap már nem lesz nyoma a DAC játékán (Fotó: Lelkes Ernő)

– Hogyan aludt a csütörtöki, linzi Európa-liga-mérkőzés után?     
– Csak hajnali négy óra körül jött álom a szememre, ilyen meccs után valósággal cikáznak a gondolatok a fejben – válaszolta a Nemzeti Sportnak Kalmár Zsolt, a DAC 25 esztendős, magyar válogatott középpályása, aki végigjátszotta a LASK otthonában 7–0-ra elveszített Európa-liga-találkozót.

Eleve rosszul kezdődött az ausztriai összecsapás...     
– Az első negyedórában kétszer kerültek helyzetbe a linziek és két gólt szereztek. Ezt követően valamelyest magunkhoz tértünk, akadtak lehetőségeink, sajnos egyiket sem tudtuk kihasználni. Meg is kaptuk érte a magunkét.

–  Miről beszéltek a szünetben?     
– Mivel az eddigi meccseinken rendre jobban játszottunk a második félidőben, úgy készültünk, hogy mindent megteszünk a fordítás érdekében. Hát nem sikerült... Három perc elteltével végképp szertefoszlottak az álmaink, újabb gólt kaptunk, aztán emberhátrányba kerültünk. Az első négy gólt egyaránt pontrúgást követően kaptuk, ami főként azért bosszantó, mert tudtuk, és készültünk is rá, hogy a LASK-nak ez az egyik erőssége. Mindamellett tíz emberrel is megpróbáltunk visszakapaszkodni. Csak aztán sorra szedtük be a gólokat.

– Az ötvenötödik percben hat nullára vezetett már a linzi csapat. Mit lehet ilyenkor mondani a csapattársaknak?     
– Próbáltam mentálisan felrázni a társaságot, de ilyen helyzetben... Nagyon nehéz. Ekkorra már eldőlt a továbbjutás. Nem mutogattunk egymásra, egy csapat vagyunk, együtt sírunk, együtt nevetünk. Sok tapasztalattal gazdagodtunk az Európa-liga-selejtezőben, és most talpra kell állnunk. Szurkolóink annak ellenére is elkísértek minket Linzbe, hogy tudták, nem mehetnek be a stadionba, borzasztó érzés, hogy csalódást okoztunk nekik. Vasárnap a Trencsént fogadjuk a bajnokságban, mindent megteszünk, hogy örömet szerezzünk drukkereinknek.

– Mit gondol, meddig kísérti önöket a nulla hét?     
– Nem eshetünk szét, ezt megbeszéltük egymás között. Most arra kell koncentrálnunk, hogy vasárnap folytassuk bajnoki győzelmi sorozatunkat, no meg arra, hogy elérjük célunkat a Fortuna Ligában és a Szlovák Kupában egyaránt.

2020.10.22 09:19:01

Minden más foci L. PAP ISTVÁN

Jézus, a Coca-Cola és ő – szerinte ezt a hármat a világon mindenki ismeri…

2020.10.20 23:30:51

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Legalább ilyenkor nincs igaza egy fiatal német játékvezetőnek, Simon Henningernek, aki szerint a futball legnagyobb baja, hogy a szekerét a játékosok, az edzők és a bírók nem ugyanabba az irányba tolják.

2020.10.18 22:35:06

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TRANSZFEREK. Utat mutat a Dinamo, a Zenit, a Benfica, az Ajax is ügyesen tett-vett ősszel, eközben Kínában...

2020.10.19 15:29:57

Minden más foci SZABÓ GÁBOR

Az öntörvényű Simonyi Imrét felbosszantotta Göröcs János mellőzése, rémregényt írt volna róla.