DAC: Nagyon örülünk, hogy játszhatunk – Storck

Vágólapra másolva!
2020.10.02. 17:59
null
Bernd Storck örül, hogy mégsem marad el a DAC bajnokija (Fotó: Török Attila)
Szerda reggel úgy nézett ki, a koronavírus terjedése miatt a szlovák kormány határozata alapján elmarad a Fortuna Liga hétvégi, 9. fordulója. Később változott a helyzet, megrendezhetik a meccseket, igaz, nézők nélkül.

 

„Nagyon örülünk, hogy játszhatunk. Ha az illetékesek felfüggesztik a bajnokságot, az katasztrofális lett volna a csapatok és a kluboknál dolgozók számára. Biztosan sok ember veszítette volna el az állását – mondta a DAC együttesét irányító Bernd Storck a klub honlapjának adott interjújában. – A nemzetközi helyzettel összehasonlítva szerintem jól kezeljük a helyzetet. Havonta legalább kétszer tesztelnek minket, és ahogy látni Németországban, a szurkolók is lassan visszatérnek. Azt gondolom, ha ugyanarra az útra térünk, mint Németországban, a hatályos távolságtartás betartásával lehetséges lesz drukkerek előtt futballozni. Ami pedig a szombati, Zsolna ellen bajnokit illeti: fontos és nehéz találkozó vár ránk, műfüvön lépünk pályára, amelyen az eddigiekhez képest egészen másként kell játszanunk.”

A múlt vasárnapi, Trencsén elleni meccset Schäfer András nem fejezte be, mert egy kemény belemenés után elővigyázatosságból lecserélték.

„Jót tett a néhány nap szünet. Begyulladt az izom a vádlim felett, de szombaton szerintem már minden rendben lesz, pályára léphetek – mondta a szerdahelyiek 21 esztendős középpályása. – A Trencsén és a Zsolna egyaránt játssza a futballt, labdarúgói nem rugdossák vaktában előre a labdát. Hasonlóképpen kell játszanunk, mint múlt héten vasárnap. Illetve jobban kell kezdenünk, hogy ne kapjunk az elején gólt. A Zsolna fiatal, jó csapat, Bernd Storck felhívta rá a figyelmünket, hogy bár szombaton négygólos vereséget szenvedett Aranyosmaróton, az eredmény nem tükrözi a pályán látottakat. Nehéz kilencven perc vár ránk, de százszázalékos bajnoki mérlegünket megőrizve győzni akarunk.”

Minthogy szombaton műfüvön rendezik az összecsapást, a DAC pénteken ilyen borítású pályán edzett.

„Nincs egyforma műfüves pálya, úgyhogy nem lehet tökéletesen rákészülni a mérkőzésre. Minél hamarabb meg kell szoknunk a zsolnai körülményeket” – tette hozzá Schäfer András.

Ami pedig a statisztikát illeti, a Dunaszerdahely veretlen a Zsolnával szemben a legutóbbi tizenkét egymás elleni bajnokin.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
9. FORDULÓ
Szombat

17.00: Zilina (Zsolna)–DAC (Dunaszerdahely)
DAC: Kalmár Zsolt, Schäfer András, Vida Máté

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik