DAC: „Megvan a kellő önbizalmunk” – Kalmár a magyaros meccs előtt

Vágólapra másolva!
2020.08.12. 09:31
null
Kalmár Zsolt a szerdai bajnokin is gólt szerezne (Fotó: Török Attila)
A Fortuna-liga második fordulójában a Dunaszerdahelyi AC a Radványi Miklós edzette Pohronie otthonában lép pályára – a győzelmi esély a DAC mellett szól.

 

Dunaszerdahelyen vasárnap óta gyakran néznek rá a Fortuna Liga táblázatára, hiszen a Slovan többéves uralkodása után az első helyen a DAC neve virít.

Persze mindenki tudja, csak egy forduló zajlott le, de – ahogy a klubnál mondják – nagyon kellemes az érzés.

„A Sered elleni meccs már a múlté, de fontos, hogy jól kezdtük az idényt, jó formában vagyunk – mondta Kalmár Zsolt, a DAC csapatkapitánya. – Bízom benne, hogy a vasárnapi fölényes győzelem lendületet ad. A Pohronie ellen jó lenne folytatni a szériát, fontos, hogy ismét győzzünk, és újra betaláljak a kapuba.”

Az új játékosok közül ketten – Jannik Müller és Sidney Friede – helyet kaptak a kezdőcsapatban.

„Nagyon jó, hogy az új játékosok már hosszabb ideje velünk készültek, mert volt időnk megszokni egymást, összecsiszolódott a csapat  – mondta még Kalmár Zsolt. – Rutinos játékosok érkeztek a DAC-ba, velük még erősebbek vagyunk.”

Bernd Storck vezetőedző a bajnoki raj előtt kijelentette, a siker alapja, ha a DAC az összes hazai találkozóját megnyeri.

„A Pohronie ellen idegenben lépünk pályára, de megvan a kellő önbizalmunk  – tette hozzá a szakmai elvárásokhoz Kalmár Zsolt. – Nehéz mérkőzésre van kilátás, mert ismét védekező csapat ellen lépünk pályára. Ha olyan kreatívan és gyorsan játszunk, mint vasárnap, megszerezzük a három pontot. Tudjuk, hogy idegenben is ott lesznek velünk szurkolóink, akik szinte a hazai pályánkra jellemző hangulatot teremtenek.”

A dunaszerdahelyiek az előírások miatt a Pohronie ellen száz jegyet kaptak, amelyet szétkapkodtak a szurkolók.

Schäfer András először lép pályára a garamszentkereszti csapat ellen, ő a következőket mondta:      „Szerdán ott kell folytatnunk, ahol vasárnap abbahagytuk. Nehéz meccsre számítok, valószínűleg nem lesz olyan jó a pálya, mint a Mol Arénában.”

A középpályás még nem tudja, mi lesz vele szeptembertől, ez ügyben csupán annyit mondott,      „egyezkednek a klubok”, az idő kissé sürget, hiszen kölcsönszerződése augusztus 31-én lejár.

„Nekem különös bajnoki lesz a szerdai – mondta lapunknak Radványi Miklós, a Pohronie vezetőedzője, aki korábban Mezőkövesden is dolgozott. A korábbi játékos hét élvonalbeli évad alatt 135 alkalommal viselte a DAC mezét, s hat idényen át vezetőedzőként irányította a gárdát. Ő az egyetlen a DAC történelmében, aki játékosként és edzőként is feljutott az élvonalba.  – A DAC a találkozó esélyese, a bajnokság egyik legjobb csapata. A felvidéki klubnál egész mások a feltételek, minőségi játékosok alkotják a keretet, akik erőnlétileg is a topon vannak. Nem szabad nekik teret, időd adni. Nagyon oda kell figyelnünk, nehogy úgy járjunk, mint a Sered, hiszen a DAC ellenfele vasárnap tízet is kaphatott volna.”

A ligában Dunaszerdahelyen kívül Garamszentkereszten a legsportszerűbb a közönség. A helyiek bizonyították ezt tavaly a DAC ellen is – a találkozó alatt nem szidták a magyarokat, sokszor megtapsolták a dunaszerdahelyi játékosokat, szurkolókat egyaránt.

„Ezért is érzem magam nagyon jól a klubnál  – mondta Radványi Miklós.  – Soha semmilyen problémám nem volt amiatt, mert magyar vagyok.”

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
2. FORDULÓ
19.00:
Pohronie–Dunaszerdahely (DAC) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik