DAC: koronavírus a ligában, halasztják a szerdai kupameccset

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.08.17. 18:06
null
A Ligás Klubok Uniójának közleménye szerint a hétvégi forduló mérkőzéseit nem érinti a halasztás veszélye (Fotó: Török Attila)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Fortuna Liga) szereplő DAC a hivatalos honlapján tette közzé, hogy elhalasztották a szerdai, Pöstyén elleni kupameccsét.

 

A dunaszerdahelyi klubhonlap beszámolója szerint a Fortuna Liga egyik csapatánál felbukkant a koronavírus, ezért minden olyan kupameccset, amelyen élvonalbeli csapat lenne érdekelt, határozatlan időre elhalasztottak.

„A Szlovák Labdarúgó-szövetség a Fortuna Liga egyik csapatánál található pozitív COVID–19 teszt alapján határozatlan ideig elhalasztja a Fortuna Ligában szereplő csapatok mérkőzéseit a Slovnaft Cup legközelebbi fordulójában, amely a SZLSZ hatásköre alá esik. A kupa második fordulóját e hét folyamán, kedden és szerdán, tehát 2020. augusztus 19-én és 20-án rendezik. A SZLSZ ezzel a lépéssel szeretné megelőzni a koronavírus esetleges tovább terjedését a regionális klubokban és az élvonalbeli csapatoknál– főleg azoknál, amelyek érdekeltek az európai kupasorozatokban” – olvasható a DAC honlapján.

A klub hozzáteszi, a Ligás Klubok Uniójának közleménye szerint a hétvégi forduló mérkőzéseit nem érinti a halasztás veszélye, s a következő napokban mindegyik élvonalbeli csapat átesik a tesztelésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik