DAC: BL-főtáblás csapathoz igazolt a válogatott támadó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.18. 17:14
Ahogy arra számítani lehetett, Erik Pacinda, a szlovák bajnokság második helyén álló DAC labdarúgója a Bajnokok Ligája-főtáblás Viktoria Plzennél folytatja a pályafutását. A négyszeres szlovák válogatott támadó hároméves szerződést kötött a cseh bajnoki címvédővel.

Pacinda kényszerű okokból távozik Dunaszerdahelyről, korábban ugyanis elárulta, hogy nézeteltérései támadtak Peter Hyballával, a csapat vezetőedzőjével. nézeteltérései támadtak Peter Hyballával, a csapat vezetőedzőjével.

A 29 esztendős támadó 2015 nyarán érkezett a DAC-hoz, amelynél 93 bajnoki mérkőzésen 32 gólt szerzett, ezzel a klub valaha volt negyedik legeredményesebb játékosának számít. A legutóbbi három idényben mindannyiszor ő lett a házi gólkirály.

Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa a Sport napilapnak a minap elmondta, hogy ha Pacinda sikeresen átesik az orvosi vizsgálatokon, semmi sem akadályozhatja meg az átigazolásban, a két klub ugyanis megegyezett egymással.

A gólerős futballista a tesztek abszolválása után három évre aláírt a BL-főtáblás, cseh bajnoki címvédő Plzenhez, de az ősz végéig nem léphet pályára új együttesében.

A Plzen a Bajnokok Ligájában két forduló után egy ponttal a G-csoport utolsó helyén áll, míg a bajnokságban 11 kört követően a második, de csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a listavezető Slavia Praha mögé.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik