M. D. 2020.02.14 12:46 Frissítve: 2020.02.14 13:04

DAC: az Udineséből vettek kölcsön horvát középpályást

A szlovák élvonalbeli DAC labdarúgócsapata az idény végéig kölcsönvette Andrija Balicot, az Udinese 22 esztendős horvát középpályását – adta hírül hivatalos honlapján a dunaszerdahelyi klub.

 

Andrija Balic az olasz élvonalban eddig 29 mérkőzésen lépett pályára (Fotó: AFP, archív)

 

A horvát korosztályos válogatott labdarúgó 2016-ban nevelőegyesületétől, a Hajduk Splittől szerződött az Udineséhez, amely tavaly januárban a holland élvonalbeli Fortuna Sittardnak, a most futó idény elején pedig a Serie B-ben szereplő Perugiának adta kölcsön. Balic az olasz másodosztályban tíz mérkőzésen egy gólpasszt jegyzett ebben a szezonban.

„Andrija kölcsönvétele lehetőséget jelentett a keret megerősítésére. A minősége és a tehetsége megkérdőjelezhetetlen” – mondta a horvát játékosról Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója a klub hivatalos honlapján.

Balicot – aki az olasz élvonalban eddig 29 mérkőzésen lépett pályára – a téli átigazolási időszakban a Budapest Honvéddal is szóba hozták, ám a dunaszerdahelyi egyesület vette kölcsön.

2020.10.20 23:30:51

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Legalább ilyenkor nincs igaza egy fiatal német játékvezetőnek, Simon Henningernek, aki szerint a futball legnagyobb baja, hogy a szekerét a játékosok, az edzők és a bírók nem ugyanabba az irányba tolják.

2020.10.18 22:35:06

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TRANSZFEREK. Utat mutat a Dinamo, a Zenit, a Benfica, az Ajax is ügyesen tett-vett ősszel, eközben Kínában...