M. D. 2020.02.14 12:46 Frissítve: 2020.02.14 13:04

DAC: az Udineséből vettek kölcsön horvát középpályást

A szlovák élvonalbeli DAC labdarúgócsapata az idény végéig kölcsönvette Andrija Balicot, az Udinese 22 esztendős horvát középpályását – adta hírül hivatalos honlapján a dunaszerdahelyi klub.

 

Andrija Balic az olasz élvonalban eddig 29 mérkőzésen lépett pályára (Fotó: AFP, archív)

 

A horvát korosztályos válogatott labdarúgó 2016-ban nevelőegyesületétől, a Hajduk Splittől szerződött az Udineséhez, amely tavaly januárban a holland élvonalbeli Fortuna Sittardnak, a most futó idény elején pedig a Serie B-ben szereplő Perugiának adta kölcsön. Balic az olasz másodosztályban tíz mérkőzésen egy gólpasszt jegyzett ebben a szezonban.

„Andrija kölcsönvétele lehetőséget jelentett a keret megerősítésére. A minősége és a tehetsége megkérdőjelezhetetlen” – mondta a horvát játékosról Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója a klub hivatalos honlapján.

Balicot – aki az olasz élvonalban eddig 29 mérkőzésen lépett pályára – a téli átigazolási időszakban a Budapest Honvéddal is szóba hozták, ám a dunaszerdahelyi egyesület vette kölcsön.

2020.02.23 23:32:07

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Ahhoz, hogy valaki jó zsoké legyen, nem kell előtte lónak lennie.” „A fogorvosom a legjobb a szakmában, pedig sosem volt erősebb fogfájása.” „Nincs jó edző meg rossz edző, csak szerencsés meg szerencsétlen.”

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.