nemzetisport.hu 2019.05.30 11:50 Frissítve: 2019.05.30 12:30

DAC: a tulajdonos az anyagi lehetőségei végén jár

A DAC labdarúgói a klub eddigi legjobb eredményét elérve ezüstérmesek lettek az idei szlovák bajnokságban. A dunaszerdahelyiek célja ezután a bajnoki cím és a minél jobb európai kupaszereplés, a klubtulajdonos Világi Oszkár azonban nem emeli tovább a csapat költségvetését – hangzott el a DIGI Sporton.

Világi Oszkár szerint a szakmai fejlődés lehetősége fontosabb, mint a magas fizetés (Fotó: Török Attila/archív)

 

„A költségvetésünk évről-évre növekszik, most már 5.4 millió eurónál tartok; amikor megvettem a csapatot, akkor 1,2 milliónál jártunk. Nem tervezem a büdzsé emelését, a lehetőségeimhez képest azt gondolom, hogy a végénél tartok” – mondta a Dunaszerdahelyi AC tulajdonosa, Világi Oszkár a DIGI Sport reggeli műsorába. A klubvezető azt is elárulta, hogy a bajnok Slovan éves költségvetése – a játékosvásárlásokat is beleértve – 10-15 millió euróval több, mint az ő klubjáé.

A csallóközi csapat első embere elmondta, hogy tavaly azért búcsúzott el két meghatározó játékosától, mert ők magukat helyezték előtérbe a csapatérdek helyett, távozásuk után pedig olyan lett a DAC, mint egy nagy család.

„Ha engedem, hogy egyesek nagyon sok pénzt keressenek, akkor a többiek is megkérdik, hogy ők miért nem kapnak annyit, akkor pedig az egész egyensúly felborul. Filozófiám az is, hogy összetartó csapatban a fizetések terén sincsenek messze egymástól a játékosok. Nem engedhetem, hogyha odajön egy focista, olyan fizetést kérjen, ami a magyar NB I-ben esetleg normálisnak tűnik. Vannak játékosaim, akik kevesebb pénzért igazoltak hozzánk és azt mondták, hogy a szakmai fejlődésért cserébe így is megéri nekik, mert jobb játékosként tudnak innen továbbmenni.”

Világi a DAC-ot tavaly július óta vezetőedzőként irányító Peter Hyballával kapcsolatos dilemmájáról is beszélt, miszerint meg kellett győződnie arról, hogy a 43 éves német szakember valóban hisz a szerdahelyi projektben, hogy a sárga-kékek bajnokok lehetnek, fiatalokat beépítve a csapatba. Amikor ezt megbeszélték, megtörtént a hosszabbítás.

A klubtulajdonos azt is elmondta, hogy 5500 bérletesük van, bevezették a klubkártyát és nem tervezi a 6-8 eurós belépők árának emelését, mivel a szurkolók is hozzáadják a DAC-hoz mindazt, amitől ilyen a hangulat a klub körül. A legfontosabb győzelemnek a Zsolna elleni hazai sikert tartja, a Slovant csúnya, de küzdelmes meccsen győzték le, a legjobban pedig a Nagymihály elleni szezonzárón érezte magát, amikor 10 294 néző előtt 5–0-ra nyert a csapat.

A teljes interjút ide kattintva lehet megnézni!

2020.06.06 00:05:35

Minden más foci SZ. M.

2020.06.05 20:54:22

Minden más foci THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A szlovák államtól nagyobb szerepvállalást vár el.

2020.06.05 14:48:37

Minden más foci TŐKE JÁNOS (Újvidék)

A TSC szinte biztosan nem zár a negyedik helynél hátrébb, így jó eséllyel indulhat az El-selejtezőben.

2020.05.24 21:02:39

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

MAJDNEM-TRANSZFEREK. Guardiola a tükre miatt mondott nemet a Wigannek és a Man. Citynek. Vincze Ottó pénzfeldobással döntött.