DAC: A Slovan több mint egyszerű ellenfél – Vida Kristopher

Borsi GergelyBorsi Gergely
Vágólapra másolva!
2017.04.08. 10:33
null
Vida Kristopher jó játékkal szeretne hozzájárulni a győzelemhez (Fotó: Twitter)
„Magyar rangadót” rendeznek a szlovák élvonalban! László Csaba dunaszerdahelyi együttese, a DAC – Vida Kristopher vezérletével – odahaza legyőzné Priskin Tamásékat (Slovan Bratislava).

 

A DAC a válogatott találkozók miatt beiktatott bajnoki szünet, illetve a Spartak Myjava kizárása miatt három hete nem játszott tétmérkőzést, de szombaton vége a várakozásnak: a hetedik helyezett dunaszerdahelyiek a második Slovan Bratislavát fogadják a bajnokságban.

„Időnként jól jön a szünet, de ez már nagyon hosszúra nyúlt – mondta a Nemzeti Sportnak László Csaba vezetőedző. – Nem mindig könnyű ilyenkor visszarázódni a normális kerékvágásba, ráadásul nagyon fontos összecsapás vár ránk, a pozsonyiak ellen mindig kiélezett a csata. Nyerni akarunk, ki kell használnunk a hazai pálya előnyét. Igaz, az elmúlt időszakban nem termett sok babér a Slovan ellen itthon, legutóbb közel hat évvel ezelőtt nyertünk, de igyekszünk megszakítani a rossz sorozatot. Nem lesz könnyű, mert ellenfelünk rendkívül veszélyes a kapu előtt, Priskin Tamás kitűnő formában játszik, míg nekünk éppen a befejezéssel vannak gondjaink. Hiába alakítunk ki helyzeteket, nem koncentrálunk megfelelően a befejezéseknél.”

A szakvezetőnek amiatt is fájhat a feje, hogy Mervó Bence továbbra sem épült fel a sérüléséből, de ha minden igaz, a jövő héten edzésbe állhat. Ott lesz a pályán viszont Vida Kristopher, aki eddig csupán egyetlen bajnokin nem játszott az idényben.

„Jól érzem magam, a legfontosabb, hogy folyamatosan játéklehetőséget kapjak, márpedig ezen a téren nem lehet panaszom, remélem, így a válogatotthoz is közelebb kerülhetek – mondta a 21 éves magyar futballista. – A háromhetes szünet valóban hosszú volt, még szerencse, hogy a Zalaegerszeg stadionavatóján mindenki kapott egy félidőt, bár már annak is két hete. De nem panaszkodom, felkészültünk a Slovan elleni bajnokira, az erőnlétünk rendben van, túl vagyunk a videózáson, a taktikai elemek begyakorlásán, már csak egyetlen feladat vár ránk: a mérkőzés megnyerése. Ehhez jó játékkal szeretnék hozzájárulni.”

A DAC a legutóbbi négy tétmérkőzésén három gólt szerzett, vagyis tényleg gond van a befejezéssel, ugyanakkor kilenc bajnoki óta veretlen a csapat, tehát van mire építenie.

MI OTT LESZÜNK!

A 15.30-kor kezdődő DAC–Slovan Bratislava mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. Szombaton a Nemzeti Sport Online-on, illetve a Nemzeti Sport vasárnapi számában is helyszíni beszámolót olvashatnak a találkozóról.

„Nem kezdtük túl jól a szezont, de az edzőváltás után, László Csaba érkeztével magunkra találtunk – tette hozzá Vida Kristopher. – A kinevezése nekem is jól jött, több lehetőséget ad a bizonyításra, amivel igyekszem élni. Összetartó a társaság, és annak is örülök, hogy nem egyedül vagyok magyar, mint Hollandiában. Bár azzal sem volt problémám, de mégiscsak jobb, hogy itt van mellettem Kocsis Gergő és Mervó Bence, ráadásul több szlovákiai magyar is van a csapatban, nagyon jó a kapcsolatunk. Talán ennek is köszönhető, hogy kilenc bajnoki óta veretlenek vagyunk, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem lehetünk maradéktalanul elégedettek, mivel ötször döntetlent játszottunk, tehát sokkal jobb eredményeink is lehetnének. Azért is mondom ezt, mert maximalista vagyok, mindig jobbra törekszem, így szombaton csak a győzelem jöhet számításba. A Slovan nekünk több mint egyszerű ellenfél, a mérkőzésnek jelentős érzelmi töltete van. Szeretnénk megörvendeztetni szurkolóinkat és az egész várost a három pont itthon tartásával.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik