Csehország: Ha egy nappal később érek a kórházba… – Poborsky

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.22. 12:05
Karel Poborsky, a Manchester United korábbi szélsője betegségéről beszélt a The Guardiannak egy interjú keretein belül.

„Ha egy nappal később érek a kórházba, ez az interjú nem jött volna létre. Így is túl későn értem a kórházba ahhoz, hogy megtudjuk, mi is volt a betegségem gyökere. Miután kórházba kerültem, mesterséges kómában tartottak” – mondta Karel Poborsky a három éve az agyát megtámadó vírusos fertőzésről.„Ha egy nappal később érek a kórházba, ez az interjú nem jött volna létre. Így is túl későn értem a kórházba ahhoz, hogy megtudjuk, mi is volt a betegségem gyökere. Miután kórházba kerültem, mesterséges kómában tartottak” – mondta Karel Poborsky a három éve az agyát megtámadó vírusos fertőzésről.

„Az összes arcizmom le volt bénulva – agyi fertőzés volt. Három hetet töltöttem karanténban, a kórházon belül, miközben folyamatosan antibiotikumot kaptam. Nem tudtam enni, a szemem pedig le kellett takarni, mert nagyon érzékeny volt a fényre” – tette hozzá a cseh válogatottal 1996-ban Európa-bajnoki ezüstérmet szerző Poborsky.

A korábbi cseh válogatott játékos a mai napig nem tudja, hogyan betegedett meg 2016 nyarán – egy orvosi elmélet szerint kullancs csípte meg, miközben a szakállában volt – de a legfontosabb, hogy már meggyógyult és teljesen egészséges.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik