CR és Messi is volt már láma - a leghíresebb köpködők

Vágólapra másolva!
2015.03.05. 21:44
Nem a játék miatt marad emlékezetes az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 25. fordulójában rendezett Newcastle United–Manchester United (0–1) mérkőzés. A találkozó 43. percében a hazaiak csatára, Papiss Cissé és a vendégek védője, Jonny Evans összeszólalkozott, ezután utóbbi jól láthatóan leköpte ellenfelét. De Cissé sem volt rest válaszolni: az eset kapcsán összeszedtük a legemlékezetesebb köpködéseket.

A leghíresebb eset. Az 1990-es világbajnokság nyolcaddöntőjében rendezett Hollandia–NSZK mérkőzésen Frank Rijkaard egy szabálytalanságot követően kétszer is beleköpött Rudi Völler hajába. Az esetet állítólag az oldalvonal mellett is megismételte, miután mindkettejüket kiállította a játékvezető.

Maradva a válogatott vonalon. A 2004-es portugáliai Európa-bajnokságon az Olaszország–Dánia csoportmérkőzésen Francesco Totti arcon köpte Christian Poulsent.

A Barcelona és az argentin válogatott zsenije, Lionel Messi sem maradhat ki a válogatásból. A csatár 2008. november 1-jén egy bajnokin kínálta meg a Málaga középpályását, Dudát.

Messi legnagyobb ellenlábasa, Cristiano Ronaldo sem tudta a szájában tartani emésztőnedveit. Még a Manchester United játékosaként a Derby County elleni Ligakupa-meccsen került összetűzésbe Robbie Savage-dzsel. Míg a walesi CR mezét rángatta, a portugál egy jókorát köpött ellenfelére.

Maradva Angliában: az Arsenal legendája, Patrick Vieira sem titkolhatja el, amit egy 1999-es bajnokin művelt. A West Ham elleni derbin a francia középpályás azért köpte le Neil Ruddockot, mert állítólag folyamatosan zrikálta. Az egyik ilyen esetnél elszakadt a cérna.

És akkor egy újabb Arsenal-játékos, aki ma már a városi rivális Chelsea-ben szerepel. Cesc Fabregas a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-meccsen húzta fel magát azon, hogy szerinte Michael Ballack csak eljátszotta a „nagy halált” egy becsúszás után. A spanyol ezért nyálával megkínálta a német klasszist.

Az egyik legkérdésesebb „köpködős” felvétel szintén a két csapat egyik későbbi BL-meccsén készült. A 2012–2013-as szezon nyolcaddöntőjének londoni mérkőzésén sokak szerint a németek játékosa, Arjen Robben leköpte Bacary Sagnát, míg mások úgy vélik, hogy a holland izzadsága csöppent a franciára.

Legvégül pedig a már említett Cissé, Evans kettős kölcsönös köpködése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik