Corinthians: Tite mester elárulta a siker receptjét

Vágólapra másolva!
2012.12.16. 18:04
A Japánban rendezett klubvilágbajnokságot a brazil Corinthians nyerte meg, a döntőben az angol Chelsea-t verve. A győztesek mestere igyekszik szerénynek megmaradni, és elárulta azt is, hogy miért diadalmaskodott legénysége.

„Meglepett jócskán a meccs előtt Rafa Benítez ezzel az összeállítással, az előző mérkőzésen csapata a fizikumra épített, a mostani pedig néha valósággal villogott” – ismerte el az angolok teljesítményét a Corinthians mestere, Tite. Tite.

„Köszönöm a brazil szurkolók segítségét, amikor jöttünk a mérkőzésre, tele voltak velük a környező utcák. Amikor elveszítettük a labdát, segítettek visszaszerezni azt, együtt lélegeztek velünk. Nem tudom, honnan vették az energiát, de amikor játékosaim kifogytak az erőből, a szurkolók energiát injektáltak beléjük. Elképesztően szenvedélyesek!”

Az 51 esztendős mester kitért a mérkőzésre is.

„Tiszteljük a londoniakat, de igyekeztünk támadó szellemben fellépni, mostanában sok gólt szereztünk a találkozók elején. Az első félidő kiegyensúlyozott volt, voltak helyzeteink, de a Chelsea remek kontrákat vezetett, ügyesen operáltak az angolok a hosszú indításokkal, sokat és gyorsan futottak. Ezért is kellett szorosan embert fognunk, és nem akartunk sok teret hagyni nekik. A szünet után elfáradtunk, de így is gólt tudtunk szerezni. Nem öltük a végén a játékot, csak nem veszítettük el hidegvérünket. Egyáltalán nem hiszem azt, hogy én lennék a klub történelmének legnagyobb edzője, voltak nálam nagyobb mesterek is itt. Sok eleme van a győzelemnek, de a legfontosabb a csapatmunka és a szurkolók segítsége. A futball több mint az egyéni tehetségek összessége, a csapatmunka sokkal fontosabb, mint a talentum. Mindig többet és többet kell futni, szorosabban védekezni és jobban együttműködni. Ezt csináljuk mi itt, a Corinthiansnál.”

OLVASSA EL, MIT MONDOTT A MÉRKŐZÉS UTÁN A CHELSEA MESTERE, RAFA BENÍTEZ!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik