Copa América: takaréklángon égve is csoportelső Argentína

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.21. 01:22
null
Higuaín döntött, Argentína csoportelső (Fotó: Reuters)
Az argentin válogatott fél gőzzel játszva is megverte Jamaicát a Copa América B-csoportjának harmadik fordulójában. A dél-amerikai csapat győztes gólját Gonzalo Higuaín szerezte a meccs elején.

ARGENTÍNA–JAMAICA

Lionel Messi századik válogatott mérkőzésén Nicolás Otamendi és Sergio Agüero is kimaradt az argentinok kezdőcsapatából, helyettük Martín Demichelis és Gonzalo Higuaín kapott lehetőséget. Az albiceleste az első félidőben 82 százalékban birtokolta a labdát, de csak egy gólt szerzett.

A tizenegyedik percben Messi játszotta meg a bal szélen Ángel Di Maríát, aki középre passzolt Higuaínhoz, a Napoli csatára pedig – miután szépen lefordult védőjéről – a jobb alsó sarokba gurított (1–0). Az argentinok kilencese a válogatottban kétmeccsenként szerez egy gólt, így a jelenlegi kerettagok közül a legjobb átlaggal büszkélkedhet.

Az első félidő hátralévő szakaszában Messiék nehezen találták a rést a jamaicai védőfalon, ennek ellenére Higuaín és Di María is megduplázhatta volna az albiceleste előnyét.

A szünet után a közép-amerikai csapat felbátorodott, többször is előremerészkedett, ezzel az argentinok előtt több terület nyílt. Az igen aktív Di María a lécet is eltalálta, és Messi is tüsténkedett, hogy góllal ünnepelje 100. fellépését címeres mezben, de minden erőfeszítésük ellenére nem tudták ismételten bevenni a jamaicaiak kapuját.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A JAMAICAI JÁTÉKOS MECCS UTÁNI SZELFIJE MESSIVEL


A lehengerlő futballal továbbra is adós argentinok így is csoportelsőként jutottak be a negyeddöntőbe, ahol az A-, vagy a C-csoport harmadik helyezettjével játszanak.

URUGUAY–PARAGUAY

A paraguayi nemzeti csapat 1947 óta nyeretlen Uruguayjal szemben a Copa Américák történetében, de Roque Santa Cruzéknak ezen a mérkőzésen a döntetlen is tökéletesen megfelelt. Az uruguayiak sem panaszkodhatnak, hiszen a két legjobb csoportharmadik egyikeként továbbjutottak a legjobb nyolc közé.

A címvédő az első félidőben José Giménez pontos fejesével került előnybe (1–0). Az Atlético Madrid húszéves középhátvédje 2001 óta a legfiatalabb uruguayi, aki betalált a dél-amerikai kontinensbajnokságon. A paraguayiak Lucas Barrios léc alá vágódó találatával még a szünet előtt egyenlítettek (1–1). A Borussia Dortmund korábbi csatárának nemzeti csapata legutóbbi hét góljából ötöt rögzített játékhelyzet után szerzett a Copán.

A paraguayiak kapuját a 37 éves és 355 napos Justo Villar védte, aki a kontinenstorna történetének legidősebb paraguayi játékosa lett.

Uruguay a házigazda Chilével, Paraguay a C-csoport győztesével találkozik a legjobb nyolc között.

COPA AMÉRICA, CHILE
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
ARGENTÍNA–JAMAICA 1–0
(1–0)
Vina del Mar, Estadio Sausalito. Vezette: Bascunán (chilei)
ARGENTÍNA: Romero – Zabaleta, Garay, Demichelis, Rojo – Biglia, Mascherano, Pastore (R. Pereyra, 59.) – Messi, Higuaín (Tévez, 72.), Di María (Lamela, 84.). Szövetségi kapitány: Gerardo Martino
JAMAICA: Miller – Mariappa, Hector (J. Taylor, 71.), Morgan, Lawrence – McCleary, R. Austin, Watson, Laing (Dawkins, 72.) – McAnuff – D. Brown (Barnes, 78.). Szövetségi kapitány: Winfried Schäfer
Gólszerző: Higuaín (11.)

URUGUAY–PARAGUAY 1–1 (1–1)
La Serena,
Estadio La Portada. Vezette: R. García (mexikói)
URUGUAY: Muslera – M. Pereira, J. Giménez, Coates, Á. Pereira – C. Sánchez (C. Rodríguez, 67.), Á. González, Arévalo, Rolán – A. Hernández (Stuani, a szünetben), Cavani. Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
PARAGUAY: Villar – M. Cáceres, Da Silva, Bruno Valdez, Piris – Bobadilla (D. González, 68.), Ortigoza (R. Ortiz, 64.), Molinas, E. Benítez – N. Valdez, Barrios (Santa Cruz, 72.). Szövetségi kapitány: Ramón Díaz
Gólszerző: J. Giménez (29.), ill. Barrios (44.)

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Argentína
3
2
1

4–2
7
2. Paraguay 3
1 2
4–3 5
3. Uruguay 3
1 1
1 2–2 4
4. Jamaica 3
3
0–3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik