Copa América: Bolívia hatvanhat év után megverte Ecuadort

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.16. 01:12
null
Chilében még a boltban is a Copa Américát nézik (Fotó: Reuters)
A Copa América A-csoportjának második fordulójában Bolívia élvezetesen mérkőzésen 3–2-re megverte Ecuadort, majd a házigazda Chile hatgólos mérkőzésen döntetlenre végzett Mexikóval.

ECUADOR–BOLÍVIA

A bolíviaiak a csapatkapitány Ronald Raldes fejesével korán előnybe kerültek, majd a 18. percben érkezett Martin Smedberg-Dalence, aki távolról gyönyörűen kilőtte a bal alsó sarkot, ezzel megszerezte hazája 100. gólját a Copa Américák történetében.

Az első félidő végéhez közeledve Ecuador tizenegyeshez jutott, amit Enner Valencia értékesített is, ám a salvadori játékvezető újrarúgatta a büntetőt, másodszorra viszont már hibázott a West Ham United csatára. Öt perccel később a bolíviaiak is tizenegyest kaptak, amit Marcelo Moreno a kapuba vágott (0–3).

Bolívia az Ecuador elleni 1949-es meccs óta – amikor legutóbb megverte riválisát – először dolgozott ki a Copán háromgólos előnyt.

A második félidő elején Enner Valencia szépített, aki a legutóbbi tíz mérkőzésén minden sorozatot figyelembe véve hét gólt szerzett címeres mezben. A 81. percben Miller Bolanos bombagóljával 3–2-re zárkózott Ecuador, melynek játékosai az egyenlítéstől sem álltak távol, hiszen néhány perccel később eltalálták a lécet. Az eredmény azonban a hajrában már nem változott.

Bolívia 18 esztendőt követően nyert ismét a Copa Américán, és hatvanhat év után győzte le a dél-amerikai kontinensbajnokságon Ecuadort, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé.

CHILE–MEXIKÓ

Chile még élvezetesebb mérkőzést játszott Mexikóval, majdnem 50 ezer néző előtt. A mexikóiak Bolívia ellen nem tudtak a kapuba találni, a házigazdáknak viszont már az első félórában kétszer beköszöntek. A szünetre így is csak 2–2-es döntetlennel vonultak, a második félidő elején ráadásul Arturo Vidal második góljával már ők kerültek hátrányba. Volt azonban erejük felállni, és a szintén duplázó, argentínai születésű Matías Vuoso találatával megmentettek egy pontot.

„Lehet, hogy a nézők jól szórakoztak, mi viszont másféle mérkőzést és eredményt reméltünk” – jelezte Claudio Bravo, a chileiek kapusa, hogy csalódottak a döntetlennel.

COPA AMÉRICA, CHILE
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
ECUADOR–BOLÍVIA 2–3 (0–3)

Valparaíso, 5982 néző. Vezette: Aguilar (salvadori)
ECUADOR: A. Domínguez – Paredes (D. Angulo, 86.), Achilier, Erazo, Ayoví – Noboa, P. Quinónez (Cazares, a szünetben) – F. Martínez (R. Ibarra, a szünetben), Bolanos, Montero – E. Valencia. Szövetségi kapitány: Gustavo Quinteros
BOLÍVIA: R. Quinónez – Hurtado, Raldes, Edward Zenteno, L. Morales – Pedriel (Coimbra, 57.), D. Bejarano, Chumacero, Smedberg-Dalence – Lizio (M. Bejarano, 72.) – Marcelo Moreno (D. Miranda, 88.). Szövetségi kapitány: Mauricio Soria
Gólszerző: E. Valencia (48.), Bolanos (81.), ill. Raldes (5.), Smedberg-Dalence (18.), Marcelo Moreno (43. – 11-esből)

CHILE–MEXIKÓ 3–3 (2–2)
Santiago de Chile,
45 583 néző. V: Carrillo (perui)
CHILE: Bravo – Medel, Jara, Miiko Albornoz (Beausejour, 87.) – Isla, Vidal, Aránguiz, Díaz (Mena, 71.) – Valdivia – E. Vargas (Pinilla, 85.), A. Sánchez. Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli
MEXIKÓ: José de Jesús Corona – Flores, Valenzuela, Ayala, Domínguez, Aldrete (Salcedo, 71.) – Medina (Aquino, 64.), Güemez, Jesús Corona (Osuna, 77.) – Jiménez, Vuoso. Szövetségi kapitány: Miguel Herrera
Gólszerző: Vidal (22., 55. – a másodikat 11-esből), E. Vargas (42.), ill. Vuoso (21., 66.), Jiménez (29.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1.Chile
2
1
1

5–3+2
4
2.
Bolívia
2
1
1

3–2+14
3. Mexikó
2

2

3–3 0
2
4. Ecuador
2
2
2–5 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik