Egy kései öngóllal nyert Chile a csoportrangadón

Vágólapra másolva!
2011.07.13. 00:36
null
A két kiállított: Jean Beausejour (balra) és a perui Giancarlo Carmona<strong> </strong>(Fotó: Reuters)
Címkék
Az A-csoport után a C-jelű társulásban is véget érnek a küzdelmek a Copa Américán. A csoport első mai mérkőzésén a két biztos továbbjutó, Chile és Peru között az első hely megszerzése volt a tét.

Nem kevesebb, mint kilenc helyen változott a perui válogatott kezdője a mexikói ellenihez képest, míg a hat cserét felmutató másik oldalon a legismertebb labdarúgó, Alexis Sánchez Barcelonába igazolása volt a slágertéma. A nagyarányú változások oka természetesen az volt, hogy a két négypontos válogatott már továbbjutott csoportjából.

ÖRÖKMÉRLEG
Chilei szemszögből: 70 találkozó, 36 győzelem, 14 döntetlen, 20 vereség, 108–92-es gólkülönbség. A két válogatott Copa-mérlege: 18 meccs 6–6–6, 18–27.

Az örök andoki riválisok 71. hivatalos találkozóján Peru kezdett jobban: többet birtokolta a labdát, és William Chiroque révén volt egy kapu fölött alig elzúgó lövése is. A 14. percben a másik oldalon a bal oldali beadásra Esteban Paredes érkezett a legjobban, de a labda éppen rosszul pattant meg számára az ötösön, majd Humberto Suazo lőtt centikkel mellé 15 méterről.

Jó húszperces üresjárat után Raúl Ruidíaz tüzelt 17 méterről, kissé jobbról, veszélyesen, az ellentámadás alkalmával pedig Suazo rúgott lyukat 14 méterre a kaputól. A 40. percben újfent az egyébként nagy mezőnyfölényben futballozó vörös mezesek úszták meg: a rutinos chilei védő, Gonzalo Jara bakija után két perui lába előtt is elsuhant a kaputól egy méterre a labda, de nem érték azt el.

A szokás szerinti gyors helyzetváltással kezdődött a második játékrész: a perui Josepmir Ballón kis híján szögletből szerzett gólt, majd Luis Jiménez jobb oldali keresztbeívelését Esteban Paredes fejelte a túlsó ötösön az oldalhálóba. A kemény belépőkkel tarkított rangadón elgördült néhány formás chilei támadás, majd a 60. percben kitört az első tömegjelenet a pályán, amikor Christian Ramos megtaposta némileg a csereként beállt Alexis Sánchezt. Egy elhadart ütésváltás jutalmaként az egymást a kezdő sípszó óta faragó chilei Jean Beausejour és a perui Giancarlo Carmona mehetett zuhanyozni...

Aztán visszatértek a labda rúgásához a felek: nem sokkal lőtt mellé a perui Ballón hat méterről itt, Alexis Sánchezt vitték földre gyanús körülmények között az ötösön amott, majd Ponce nem tudta fejjel eltalálni jól a labdát az ellenfél kapuja előtt. A friss barcelonás Alexis Sánchez a 82. percben jó húsz centiméterrel lőtt fölé egy szabadrúgást 18-ról, majd egy bal oldali szöglet után fejelt az ötös túlsó oldalán mellé csúnyán Luis Jiménez.

Amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, megszerezte a győzelmet Chile: a 92. percben a jobb oldali szögletre a perui kapus, Salomón Libman borzasztóan jött ki, de nála is nagyobbat bakizott André Carillo, aki pár lépésről testével saját kapujába sodorta a labdát. Öngól, 0–1

Győzelmével Chile csoportja élén végzett, mögötte Peru jutott tovább. De hogy a második vagy a harmadik helyen, az a csoport másik mérkőzésén, az Uruguay–Mexikó összecsapáson dől el.

CHILE–PERU 1–0

 

 

 

COPA AMÉRICA, C-CSOPORT
Chile–Peru 1–0 (0–0)
Mendoza, Malvinas Argentinas-stadion, 20 ezer néző. Vezette: Sálvio Fagundes (brazil)
Chile: Miguel Pinto – Ponce, Jara, Marco Estrada – Fierro (Jorge Valdivia, 59.), Carlos Carmona, Francisco Silva (Medel, 79.), Beausejour – Luis Jiménez – Esteban Paredes (Alexis Sánchez, 59.), Suazo. Szövetségi kapitány: Claudio Borghi

Peru: Libman – Corzo, Christian Ramos, Acesiete (Vílchez, 46.), Giancarlo Carmona, Revoredo – Ballón, Antonio González (Carillo, 77.), Michael Guevara (Lobatón, 70.) – Chiroque, Ruidiaz. Szövetségi kapitány: Sergio Markarián

Gólszerző: André Carillo (öngól, 92.)

Sárga lap: Marco Estrada (88.), Jorge Valdivia (94.), ill. Aldo Corzo (12.), Revoredo (22.), Christian Ramos (60.), Libman (83.)
Kiállítva:Beausejour (62.), ill. Giancarlo Carmona (62.)

A csoport másik mérkőzésén Uruguay legyőzte Mexikót.


A C-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Chile 3 2 1 4–2 +27
2. Uruguay
3123–2+1
5
3. Peru31112–2 04
4. Mexikó 3 3 1–4 –30

A csoportok első két helyezettje mellett a két legjobb harmadik került a negyeddöntőbe.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik