Chicharito újabb gólja - ötödször Egyesült Államok-Mexikó finálé

Vágólapra másolva!
2011.06.23. 09:07
null
Chicharito Honduras ellen is betalált (Fotó: Action Images)
Címkék
Az Észak- és Közép-Amerika, valamint a karibi térség (CONCACAF) labdarúgó-válogatottjait felvonultató Arany-kupán 2011-ben a zóna hagyományosan két legjobbnak számító válogatottja, a házigazda Egyesült Államok és Mexikó játssza a döntőt június 25-én, Pasadenában.

Sokak számára talán nem meglepő, hogy ismét ez a két nemzet vívja az Arany-kupa döntőjét, elvégre az előző két kiírás során is Egyesült Államok–Mexikó finálét rendeztek. Az 1991-es névváltoztatás óta egyébként ötödször csap össze egymással a két válogatott, az eddigi négy mérkőzésből Mexikó hármat nyert, az amerikaiak csupán 2007-ben tudtak a csúcsra érni.

A végső sikerre legnagyobb eséllyel pályázó két együttes közül egyik sem sziporkázott az elődöntőben, de ami a legfontosabb – mindkettő győzött.

Az Egyesült Államok Gera Zoltán fulhames csapattársa, Clint Dempsey 77. percben szerzett góljával nyert 1–0-ra az ellen a Panama ellen, amelytől a csoportkörben 2–1-es vereséget szenvedett. Mexikó hosszabbítás után győzte le 2–0-ra Hondurast Aldo de Nigris fejesével és Javier Hernández közeli találatával.

EGYESÜLT ÁLLAMOK–PANAMA 1–0 – ÖSSZEFOGLALÓ
HONDURAS–MEXIKÓ 0–2 – ÖSSZEFOGLALÓ
ARANY-KUPA
ELŐDÖNTŐ
Egyesült Államok–Panama 1–0 (Dempsey 77.)
Honduras–Mexikó 0–2 (Nigris 93., J. Hernández 99.) – hosszabbítás után
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik