Az Atlético Madrid lett az európai Szuperkupa-győztes

Vágólapra másolva!
2012.08.31. 20:30
Címkék
Pénteken rendezték európai Szuperkupa-mérkőzést, amelyen a Bajnokok Ligájában első helyen végzett Chelsea és az Európa-liga-győztes Atlético Madrid csapott össze. Az előzetes várakozásokkal ellentétben a spanyolok sokkal szebben és eredményesebben futballoztak, a mesterhármast szerző Falcao vezérletével megérdemelten győztek, hiszen három kapufát is lőttek a mérkőzés során.

Falcao feltekerte a labdát a jobb felsőbe (Fotók: Action Images)
Falcao feltekerte a labdát a jobb felsőbe (Fotók: Action Images)
Falcao feltekerte a labdát a jobb felsőbe (Fotók: Action Images)
Falcao feltekerte a labdát a jobb felsőbe (Fotók: Action Images)
Falcao feltekerte a labdát a jobb felsőbe (Fotók: Action Images)


A Bajnokok Ligája-győztes Chelsea és az Európa-liga-első Atlético Madrid csap össze a 2012-es európai Szuperkupa döntőjében. Az angolok remek formában és a nyáron eurótízmilliókért megerősödve érkeztek a monacói találkozóra, a spanyolok a nyári átigazolásokat szép haszonnal zárták, de nem mondhatni, hogy alapemberek távoztak volna; sőt, Emre Belözoglu személyében egy kreatív karmester érkezett hozzájuk.

A Chelsea viszont éppen a mérkőzés miatt veszíthet el egy egykori alapember, ugyanis a keretbe nem nevezett a ghánai futógép, Michael Essien mérgében bejelentette, hogy távozni szeretne a londoni klubtól.

A madridiak legértékesebbje, Falcao hamar megmutatta, miért is eme titulus: a negyedik percben lőtt egy lécet, a 6.-ban pedig gyönyörűen értékesített egy ziccert.

FALCAO NEM KEGYELMEZETT


Néhány kósza angol portya után ismét lecsapott a „Sólyom", azaz Falcao: a 19. percben a 16-os bal sarkától tekert a jobb felsőbe.
A "SÓLYOM" MÁSODSZOR IS LECSAPOTT


Falcao tarthatatlan: egy félidő alatt klasszikus mesterhármas!
Falcao tarthatatlan: egy félidő alatt klasszikus mesterhármas!

Némi üresjárat után előbb Adrián López kegyelmezett meg az angoloknak, mert ordító ziccerben a labdát saját vállára pörgette, majd Falcao fejelt egy kapufát – nem panaszkodhatott a szerencsére a Chelsea!

Aztán a félidő végén ismét gólt kapott a BL-győztes, a találatot a változatosság kedvéért Falcao szerezte. Az első 45 percben tehát gyakorlatilag kiütötte az El-győztes a BL-győztest. 0–3

FALCAO: MESTERHÁRMAS!


A második játékrészre beállt a Chelsea-be Oscar, és a „kékek" hatalmas mezőnyfölénybe kerültek ugyan, de helyzetecskéig sem jutottak az első 15 percben. Nem úgy a madridiak: Mario Suarez pörgetett, Miranda belsőzött, Gary Cahill hiába csúszott, és máris 4–0 a spanyoloknak.


HOPP! EZ BECSÚSZOTT !


Egy negyedóra volt hátra, amikor Gary Cahill a másik kapuba is eljuttatta a labdát: egy szöglet után saját lepattanóját küldte a hálóba az ötösről. 1–4


CAHILL A MÁSIK HÁLÓT IS MEGZÖRGETI


A végén még egy kapufát szereztek a spanyolok, pontosabban a csereként beállt Emre beadását David Luiz a bal oldali kapufára lőtte – a várakozásokkal ellentétben sokkal jobb volt a spanyol csapat, valósággal lesöpörte a pályáról a BL-győztest az El-első.



EURÓPAI SZUPERKUPA
Chelsea (angol)–Atlético Madrid (spanyol) 1–4
Monaco, II. Lajos Stadion, 15 ezer néző. V: Skomina (szlovén)
CHELSEA: Cech – Ivanovics, G. Cahill, David Luiz, A. Cole (Bertrand, 90.) – Mikel, Lampard – Ramires (Oscar, a szünetben), E. Hazard, Mata (Sturridge, 82.) – F. Torres. Menedzser: Roberto di Matteo
Kispad: Turnbull (k.), Romeu, Raul Meireles, Moses
ATLÉTICO MADRID: Courtois – Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luís – M. Suárez, Gabi – Koke (Raúl García, 81.), Adrian López (C. Rodríguez, 56.), Arda Turan – Falcao (Emre, 87.). Edző: Diego Simeone
Kispad: Sergio Asenjo (k.), Sílvio, Cata Díaz, D. Dosta
Gólszerző: Cahill 75., ill. Falcao 6., 19., 45., Miranda 60.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik