Cannavaro: Nem a pénz miatt igazoltam Dubaiba

Vágólapra másolva!
2010.07.04. 21:17
null
Cannavaro büszkén pózol új csapata mezével (Fotó: Reuters)
Címkék
Vasárnap sor került Fabio Cannavaro hivatalos bemutatására új csapatánál, a dubai al-Ahlinál. A világbajnok olasz védő elmondta, hogy nem a pénz miatt szerződött az Egyesült Arab Emírségekbe, hanem az új kaland miatt, valamint azért, hogy tapasztalatával segítse a helyi fiatalok fejlődését.
O'LEARY LESZ CANNAVARO EDZŐJE 

Nemcsak a védelembe, hanem a kispadra is komoly nevet igazolt az al-Ahli. Vasárnap ugyanis bejelentették, hogy David O'Leary veszi át a csapat irányítását. Az ír szakember korábban az Aston Villa és a Leeds United menedzsereként is dolgozott, utóbbit 2001-ben BL-elődöntőbe vezette.

Fabio Cannavaro sokakat meglepett azzal, hogy miután lejárt a szerződése a Juventusnál, a dubai al-Ahlihoz szerződött. Egyértelműnek tűnt, hogy a pályafutása végéhez közeledő védő döntésében a pénz játszotta a főszerepet, ám ezt az érintett cáfolta.

„Nem az anyagiak motiváltak a döntés meghozatalakor, hanem az új kaland lehetősége, amit előtte megbeszéltem a családommal is – mondta Cannavaro. – Itt korántsem lesz akkora a nyomás, mint a pályafutásom eddigi állomáshelyein. Szeretnék segíteni a helyi fiataloknak a fejlődésükben, tanácsokat adni nekik, így hozzájárulva a minél fényesebb jövőjükhöz."

Miután a Juventusnál nem akartak hosszabbítani vele, szó volt róla, hogy szülővárosába, Nápolyba igazol, de ebből semmi sem lett.

„Nápolyban nőttem fel, nagyszerű lett volna, ha a Napoli mezében vonulhatok vissza, de sajnos nem egyeztek az elképzeléseink – utalt rá a 2006-os aranylabdás, hogy a nápolyi vezetők nem tartottak igényt szolgálataira. – Mindazonáltal örömmel jöttem Dubaiba, jól döntöttem a saját és a családom szempontjából is."

Természetesen nem úszhatta meg az idei világbajnoki szereplésüket firtató kérdéseket sem. Mint ismert, a címvédő olaszok a csoportjukból sem jutottak tovább Dél-Afrikában, amiben többek szerint az is vastagon közrejátszott, hogy a squadra azzurra túl öreg csapattal utazott el.

„Egyáltalán nem a miénk volt a legidősebb válogatott. Négy vagy öt csapat is magasabb átlagéletkorral vágott neki a tornának, mint mi. A legnagyobb gond az volt, hogy a 2006-os győzelmünk rányomta a bélyegét a csapat körüli légkörre."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik