Büntető feljelentés minden érintett ellen

Vágólapra másolva!
2009.11.25. 17:37
Címkék
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) büntető feljelentést tesz a bundabotrányban érintett csapatokkal, játékvezetőkkel és játékosokkal szemben - jelentette ki a nyoni megbeszélést követően a szervezet főtitkára, Gianni Infantino.
Imádkozhatnak az érintettek? Infantino főtitkár kemény eljárást ígér (Fotó: Reuters)
Imádkozhatnak az érintettek? Infantino főtitkár kemény eljárást ígér (Fotó: Reuters)

 

 A HONVÉD IS ÉRINTETT AZ UEFA SZERINT
Az UEFA közleménye alapján az Európai Labdarúgó-szövetség vizsgálatot indít a fél kontinensre kiterjedő bundabotrányba keveredő klubok, illetve mérkőzések ügyében, így a Fenerbahce–Budapest Honvéd Európa-liga-selejtezőt is megvizsgálja. Az UEFA egyébként öt érintett klubot már konkrétan meg is nevezett: a Honvéd köztük van, a Fenerbahce viszont nincs – olvassa el összefoglaló cikkünket!

„Az UEFA saját vizsgálatot indít a gyanúba keveredő játékvezetőkkel és még egy személlyel szemben. Az ügynek nincs az UEFA-nál dolgozó érintettje, ellentétben egyes állításokkal. A nyomozás lezárultáig nem nevezzük meg az érintett személyeket" – nyilatkozta Infantino.

„A szövetség együtt dolgozik a német rendőrséggel és ügyészséggel az ügyben, illetve a rendőrség kérésére információkkal is hozzájárul a nyomozáshoz. Munkánkat a fogadási csalások felderítésére tervezett rendszer segítette, mely 2009 júliusa óta működik. Az UEFA büntető feljelentést tesz az ügyben érintett szövetségekkel közösen mind a klubok, mind a játékosok, mind a játékvezetők ellen. Teljesen megbízunk a nemzeti szövetségek saját hatáskörükben folytatott vizsgálatában, támogatásunkra bátran számíthatnak."

Infantino szerint az UEFA-nak, illetve más sportszervezeteknek sincs megfelelő hatásköre egy ilyen ügy felgöngyölítéséhez.

„Nagyon korlátozottak az eszközeink, hiszen szervezett bűnözői csoporttal állunk szemben, így mindenképpen segítséget kell kérnünk a hatóságoktól. 2005 óta figyeljük az ügyeket, most lehetőségünk nyílik rá, hogy napvilágra hozzuk az információkat. Minden játékost vagy vezetőt kérünk és bátorítunk, hogy ha értesülései vannak az esetekről, forduljon az UEFA-hoz, a nemzeti szövetségekhez, illetve a nemzeti nyomozóhatóságokhoz!"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik