Brutális gyilkosság Brazíliában: lefejeztek egy exfutballistát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.30. 17:26
null
Joao Rodrigo 35 évet élt
Brutális gyilkosságról számoltak be brazil internetes portálok: kábítószercsempészek elrabolták, majd lefejezték Joao Rodrigót, aki két évvel ezelőtt hagyott fel az aktív labdarúgással, azóta pedig saját élelmiszerboltjában dolgozott. A 35 esztendős exjátékos fejét – miután kivágták belőle a szemét és a nyelvét – a tettesek hazaszállították az áldozat feleségének, és a ház ajtajában egy hátizsákba tették.

A beszámolók szerint Joao Rodrigót hétfő éjszaka rabolták el a kábítószercsempészek, akik akkor csaptak le a brazil alacsonyabb ligákban, valamint Svédországban és Hondurasban is megforduló játékosra, amikor elhagyta az általa üzemeltetett élelmiszerboltot Rio de Janeiróban. A tanúk vallomása szerint a férfit álarcos banditák rángatták be egy kocsiba, amellyel sietve elmenekültek a helyszínről.

Másnap hajnalban a 35 éves férfi felesége – aki egyébként rendőrként dolgozik – zajra lett figyelmes a ház körül, ezért kinézett az ajtón. Az akkor látottakra azonban nem lehetett felkészülve, a küszöb előtt férje fejét találhatta meg egy hátizsákba rejtve. A meggyilkolt férfi szemeit és nyelvét is kivágták az elkövetők.

„Jó családapa volt. A futballnak élt, a közelmúltban vonult vissza. Nem voltak ellenségei” – mondta Bruno Santos, az áldozat barátja.

Joao Rodrigo felesége korábban, a „Rendteremtés” program keretein belül dolgozott egy olyan kampányban, amelynek az volt a célja, hogy a 2014-es világbajnokság és a 2016-os olimpia közeledtével megtisztítsák az országot a bűnbandáktól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik