HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.07.28 19:29 Frissítve: 2016.07.28 19:37

Brazília: visszavonul az idei Puskás-díjas, felteszi az életét a FIFA 16-ra

Még csak 27 éves, de visszavonul a profi labdarúgástól Wendell Lira, akinek nevét januárban ismerte meg a világ, miután elnyerte (és könnyeivel küszködve átvette) a 2015-ös év legszebb góljáért járó Puskás-díjat.

HIRDETÉS
Így hozta az élet: futball helyett FIFA (Forrás: globoesporte.globo.com)

 

Azt hinné az ember, Wendell Lira karrierje azóta felfelé ível, de nem. A díj átvételét követően csatlakozott a Vila Nova együtteséhez, kilenc fellépésen azonban egyetlen gólt sem szerzett, majd sérülés pecsételte meg pályafutását.

Ha a profi világnak búcsút is int, a futballnak nem teljesen. Lira rendkívül tehetséges FIFA 16-játékos, talentumát kamatoztatná a jövőben.

A 2016-os Aranylabda-gálán Lira leült játszani a FIFA-játékok akkori világbajnokával, Abdulaziz Alsehrivel, és 6–1-re le is győzte.

(Forrás: globoesporte.globo.com)

Lira jelenleg azt tervezi, hogy minden idejét a népszerű focis játéknak szenteli, karriert indít és YouTube-híresség lesz.

Minden bizonnyal ő az első profi labdarúgó, aki a zöld gyepről „átigazol” a virtuális futball világába, teljes állásban.

Wendell Lira és a Puskás-díj (Forrás: globoesporte.globo.com)
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.14 15:52:32

Minden más foci BOROS MIKLÓS (Kolozsvár)

A Gazeta Sporturilornak a magyar kormány megerősítette, közvetlenül támogatja a klubokat.

2018.11.13 22:00:01

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nagy átka ez a flancos játékvezetői reform a világ labdarúgásának. A fene nagy digitalizálással, a túlszabályozás miatt az unalom gödrébe taszajtják a játékot.

HIRDETÉS
HIRDETÉS