Brazília: „világjáró” Anelka Ronaldinho csapattársa lesz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.06. 11:20
Az eltiltása miatt a West Bromwich Albiontól távozott Nicolas Anelka ezúttal Brazíliában kötött ki, és a Ronaldinhót is foglalkoztató Atlético Mineiróban folytatja pályafutását.

Mint ismert, Anelka még a WBA játékosaként december 28-án, a West Ham United ellen szerzett első gólja után tett olyan kézmozdulatot, amelyet Dieudonné M'bala M'bala ismert francia komikus szokott, akinek többször is meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással antiszemita megnyilvánulásai miatt. Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) öt mérkőzésre büntette Anelkát, a West Brom az ítélet hatályba lépése előtt eltiltotta, majd a felek szerződést bontottak. Az FA szeretné elérni a FIFA-nál, hogy minden tagállamban érvényes legyen a büntetés.a felek szerződést bontottak. Az FA szeretné elérni a FIFA-nál, hogy minden tagállamban érvényes legyen a büntetés.

Anelka a minap is úgy nyilatkozott, nem érti az eltiltást, mivel ő nem bántott senkit, és nem rasszista. A támadó leigazolását a Mineiro elnöke jelentette be a Twitteren. A brazil már a hetedik bajnokság lesz a támadó karrierjében korábban megfordult Anglián kívül Olaszországban, Spanyolországban, Franciaországban, Törökországban és Kínában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik