R. B. 2019.08.07 09:43 Frissítve: 2019.08.08 22:33

Brazília: Kaká, Messi, 45 ezer drukker – pazarul sikerült Dani Alves bemutatása

A Sao Paulo bemutatta híveinek új szerzeményét, az európai karrierje után hazatérő Dani Alvest. A 36 éves brazil klasszis jelezte, nem levezetni érkezett, komoly céljai vannak gyermekkori kedvenc klubjával.

Fergeteges hangulat fogadta Dani Alvest (Fotó: AFP)

 

A legutóbb a Paris Saint-Germainben futballozó Dani Alves 2022 decemberéig szóló megállapodást kötött a Sao Paulóval. Alves sohasem titkolta, gyermekkora óta a brazil együttesnek szurkolt, így régi álma vált valóra, amikor aláírta szerződését.

„A Sao Paulo nem egy játékost igazolt, hanem egy szurkolót – mondta Dani Alves a bemutatkozó ünnepségén, amelyre közel 45 ezer érdeklődő volt kíváncsi a helyszínen, a Sao Paulo stadionjában. – Nem tudom, miként hálálhatom meg ezt a szeretetet, de igyekszem ugyanilyen szenvedéllyel játszani, mint ami engem fogadott. Remélem, együtt újra örömöt szerezhetünk a Sao Paulónak! Ne adjátok fel az álmaitokat! Bejártam a fél világot, de az enyém végre beteljesült. A kedvenc klubom mezét viselhetem. Régóta álmodoztam erről a pillanatról.”

A pályafutása során negyven hivatalos trófeát nyerő szélső elárulta, szeretne ott lenni a 2022-es katari világbajnokságon, s azért igazolt a Sao Paulóba, hogy tovább gyarapítsa éremgyűjteményét. A 115-szörös válogatott labdarúgó részt vett a 2010-es és a 2014-es vb-n, ám a tavalyi tornát sérülés miatt ki kellett hagynia. A katari torna idején 39 éves lesz.

A ceremónián több korábbi Sao Paulo-legenda is részt vett, így például a 2002-ben világbajnok Kaká is, aki személyesen adta át Dani Alvesnek a 10-es számú mezt.

Kaká örömmel adta át a 10-es mezt Dani Alvesnek (Fotó: AFP)

Alves tiszteletére videóban üzent Casemiro, a klub korábbi játékosa, valamint Lionel Messi és Luis Suárez, akik Barcelonában együtt futballoztak a brazil szélsővel.

São Paulo FC on Twitter

E esses depoimentos pro Dani Alves? Parece que ele já jogou com uns caras bons... #DaniEstáAqui https://t.co/CMksAUtjIy
Dani Alves tisztelete jeléül meghajolt a Sao Paulo-drukkerek előtt.

Dani Alves hálás a szurkolóknak (Fotó: AFP)

São Paulo FC on Twitter

Descalço, pra sentir a energia são-paulina! #Respeito #DaniEstáAqui! Ao vivo: https://t.co/xUWmTYtaEM https://t.co/DBZVPG6czj


 

Dani Alves bemutatása:

 

 

2019.08.21 17:02:50

Minden más foci CSILLAG PÉTER, SZABÓ MIKLÓS (fotó)

Regionális szuperliga létrehozását vetette fel a pozsonyi klubvezér – exkluzív interjú Ivan Kmotríkkal.

2019.08.20 19:49:39

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A közép-kelet-európai klubok pénztermelésének alapvetően két lehetősége kínálkozik: játékosnevelés és -értékesítés, illetve csiszolatlan gyémántok felfedezése és piacképes állapotba hozása.

2019.08.20 19:45:53

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Duplán magyar vonatkozású az idei szavazás.

2019.08.20 16:47:12

Minden más foci ILKU MIKLÓS

A szurkolók lázba jönnek, ha kedvenc csapatuk sarokrúgást végez el. Pedig egyáltalán nem kellene...