Brazília: itt van Dunga első kerete, Coutinho a csapatban

Vágólapra másolva!
2014.08.19. 17:13
null
Dunga kijelentette: a most kimaradók számára is nyitva van az ajtó a válogatottba (Fotó: Reuters)
Dunga, a brazil labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya kihirdette keretét a Kolumbia (szeptember 6.) és Ecuador (szeptember 10.) elleni mérkőzésre.  A 23 fős világbajnoki keretből mindössze tízen szerepelnek a Dunga leadta névsorban, bekerült a válogatottba Marquinhos, Miranda, Filipe Luís és Coutinho is.

„A futballtörténelem arra tanít minket, hogy nem lehet a nulláról kezdeni, mindent lerombolni. Meg kell tartani elemeket az előző struktúrából. Lassan elkezdjük megfiatalítani a válogatottat. Egy pocsék eredmény nem jelenti azt, hogy minden rossz lenne. Ez csak a munkánk kezdete, a keret nem azt jelenti, hogy a kimaradók nem kapnak még egy esélyt. Az ajtó mindenki számára nyitva áll” – szögezte le Dunga.

A BRAZIL VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Jefferson (Botafogo),
Rafael Cabral (Napoli)
Védők: Danilo (Porto), David Luiz (PSG), Filipe Luís (Chelsea), Maicon (AS Roma), Marquinhos (PSG), Gil (Corinthians), Miranda (Atlético Madrid), Alex Sandro (Porto)
Középpályások: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Elias (Corinthians), Everton Ribeiro (Cruzeiro), Fernandinho (Manchester City), Ramires (Chelsea), Oscar (Chelsea), Ricardo Goulart (Cruzeiro), Willian (Chelsea)
Támadók: Philippe Coutinho (Liverpool), Hulk (Zenit), Neymar (Barcelona), Diego Tardelli (Atlético Mineiro)
Félkövérrel szedve a vb-kerettagok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik