nemzetisport.hu 2019.04.19 09:54 Frissítve: 2019.04.19 14:01

Benfica: a szupertehetség ügynöke kibabrálhat a klubbal

A portugál Record című lap információi szerint nemcsak a csütörtöki Európa-liga-búcsú miatt élhet át nehéz időszakot a Benfica vezetősége. A klub szeretné meghosszabbítani a 19 esztendős Joao Félix szerződését, úgy, hogy az abban szereplő kivásárlási záradékot a jelenlegi 120 millió euróról 200 millióra emelnék, csakhogy a labdarúgó ügynöke, (a Cristiano Ronaldót is képviselő) Jorge Mendes elzárkózik a megállapodástól és blokkolja a tárgyalásokat.

Ha az ügynökén múlik, Joao Félix nem ír alá új szerződést a Benficával (Fotó: AFP)

 

A Record írása szerint az ügynök célja, hogy mihamarabb az öt európai topliga egyik élcsapatához közvetítse Félixet – hogy ebben a játékos fejlődése vagy a saját osztaléka motiválja-e jobban, jó kérdés. 

Mindenesetre a Juventus – amellyel tavaly, Cristiano Ronaldo révén már összehozott egy komoly üzletet – élénken érdeklődik Mendes „védence" iránt. A gond az, hogy míg 120 millió euróról hajlandóak lennének tárgyalni a torinóiak, addig a 200 milliós vételár elriasztaná a Juvét is. 

Joao Félix 2018 augusztusában mutatkozott be a Benfica felnőttgárdájában, a bajnokságban 21 mérkőzésen 11 gólnál és hét gólpassznál jár. Összesen 38 tétmeccse van az idényben, 16 góllal és kilenc assziszttal. 

2020.02.23 23:32:07

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Ahhoz, hogy valaki jó zsoké legyen, nem kell előtte lónak lennie.” „A fogorvosom a legjobb a szakmában, pedig sosem volt erősebb fogfájása.” „Nincs jó edző meg rossz edző, csak szerencsés meg szerencsétlen.”