Belgium: Roland Duchatelet távozik a Standardtól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.01. 16:02
null
A Standard-szurkolók nyomására távozik a tulajdonos-elnök (Fotó: standard.be)
Távozik a belga Standard Liege labdarúgócsapatának éléről Roland Duchatelet. A klub tulajdonos-elnöke a szurkolók nyomására mond le a tisztségéről, a hírt az együttes hivatalos honlapja közölte.

 

A szurkolók tulajdonosba vetett bizalma megtört az elmúlt hetekben – miután a helyi sajtóban sorra olyan cikkek, nyilatkozatok jelentek meg, melyek szerint Duchatelet számára a futball, az eredményesség csak sokadlagos kérdés az üzlet és a várható haszon árnyékában –, sőt, amint arról beszámoltunk: ennek kapcsán több ezer fős tüntetésre is sor került, melynek kizárólagos célja az ő eltávolítása volt. Duchatelet ezek után úgy érezte, hogy a jövőben nincs biztonságban a testi és lelki épsége a drukkerek részéről.

Akik mindjárt megoldást is találnának, legalábbis Duchatelet kész tárgyalni tulajdonrészének átadásáról azzal a személlyel, akit a szurkolók lehetséges vevőjelöltként pártfogolnak, bár még nem nevesítettek. Duchatelet döntése azonban csak a váltás egyik eleme, hiszen a klub üzleti partnereinek kilencven százalékának is áldását kell adnia rá, és hasonlóan kell cselekednie a pártoló tagok többségének is.

Duchatelet fia, Roderick az Újpest FC tulajdonosaként nem találja a közös hangot a drukkerekkel: miközben az elmúlt hónapok rámentek az anyagi háttér rendezésére, körvonalaiban sem látszódik az a keret a Megyeri úton, amely a lila-fehér hagyományoknak, valamint a rajongók óhajának megfelelően lenne képes teljesíteni a magyar mezőnyben. Eközben a család harmadik tagja, Roland Duchatelet élettársa, Marieke Höfte a belga másodosztályú Sint-Truiden vezetőjeként adott alapot mindenfajta találgatásokra.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Roland Duchatelet lépése milyen hatással lesz Roderick Duchatelet újpesti szerepvállalására, illetve Marieke Höfte Sint-Truidennél betöltött szerepére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik