HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.12 09:22 Frissítve: 2018.09.13 13:28

Belgium: őszinte vallomás – Leekens hülyét csinált a válogatott játékosból

A háromszoros belga válogatott középpályás, Vadis Odjidja-Ofoe életében Georges Leekens meghatározó szerepet játszik, hiszen nála mutatkozott be a nemzeti csapatban a ghánai származású játékos, igaz, más kapitány nem is számított a szolgálataira. Klubedzőként viszont nem biztos, hogy a szívébe zárta Leekenst a középpályás, akiből a jelek szerint hülyét csinált a volt magyar kapitány.

HIRDETÉS
Vadis (jobbra) csak Leekensnél volt válogatott (Fotó: AFP)

 

A belga Gent csapatában futballozik jelenleg Vadis Odjidja-Ofoe, aki 2010 és 2012 között összesen három alkalommal szerepelt a belga válogatottban, amelynek kapitánya akkor Georges Leekens volt. Vadis a belga Sport/Voetbalmagazin hasábjain elárulta: a korábbi magyar szövetségi kapitány furcsa tanácsot adott neki, aztán hülyét csinált belőle, és kvázi elvágta a válogatott pályafutását.

A többnyire keresztnevén hivatkozott Vadis igencsak hullámzó karriert tudhat magáénak, a 29 éves játékos sok hullámhegyen és -völgyön van már túl. Élvonalbeli debütálásán, még 2007 decemberében, 18 évesen gólt szerzett, majd néhány hét múlva, 2008 januárjában a német Bundesligában szereplő Hamburghoz igazolt. Itt viszont nem sok sót evett meg, s egy újabb év múlva hazatért, s az FC Bruges játékosa lett.

Itt aztán hamar alapember lett a középpályás, jó formába lendült és 2010 novemberében – egy héttel azt követően, hogy belengette, felveszi a ghánai állampolgárságot is – Oroszország ellen bemutatkozott a belga válogatottban.

Ekkor a belga válogatott szövetségi kapitányát Georges Leekensnek hívták. Vadis mindössze három szereplésig jutott, összesen 28 percet futballozott a belga felnőttválogatottban, mindannyiszor Leekens keze alatt. A középpályás furcsa tanácsot kapott Leekenstől, amikor a Bruges játékosaként először került be a válogatottba.

„Amikor a válogatottnál voltam, Georges Leekens kapitány közölte, hogy ha maradni szeretnék a válogatottnál, külföldre kell igazolnom. Ezzel a gondolattal a fejemben tértem vissza, s sikerült is megállapodni egy külföldi csapattal a következő idény végétől. Aztán még a szezon vége előtt kinevezték Leekenst a Bruges edzőjének, s én közöltem vele, hogy nekem külföldi szerződésem van. Ő viszont azt mondta, hogy nem mehetek sehova, Belgiumban kell maradnom, s blokkolták az átigazolásom. Maradtam, de a válogatottba már sohasem kerültem vissza, s a csapat egyre jobb teljesítményt nyújtott…” – idézte fel a lap hasábjain a hat és fél éve történteket a játékos.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.17 21:39:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Folytatódik a cselgáncs-vb, a motorosok az Aragóniai Nagydíjra edzenek.

2018.09.17 23:25:11

Minden más foci CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Az ellenfél tizenegyesénél kapusukat félreállították, hogy a vetélytárs rúgója akadálytalanul vethesse ki rájuk megérdemelt büntetésüket, a kapott gólt.

2018.09.14 08:44:37

Minden más foci BORBOLA BENCE

„Erwin imádta a munkáját, éjt nappallá téve csak a magyar válogatottról beszélt.”

2018.09.13 23:25:14

Minden más foci nemzetisport.hu

2018.09.13 08:51:05

Minden más foci BABJÁK BENCE

José Mourinho: Elsősorban a játékosügynökök és a kapzsi szülők miatt nehéz beépíteni a tehetségeket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS