Belgium: négy hónapra eltiltották az Újpest korábbi védőjét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.27. 14:57
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség négy hónapos eltiltással sújtotta Darwin Andradét, az Újpest korábbi balhátvédjét, aki 2014-ben szabálytalan körülmények között szerződött a magyar klubhoz. Ezért a lila-fehéreket a FIFA később két átigazolási időszakból kizárta. A kolumbiai futballista hiába fellebbezett a CAS-nál, a nemzetközi Sportdöntőbíróság nem adott helyt a kérelmének, az eltiltás így jogerőre emelkedett.

A kolumbiai Darwin Andrade 2014 februárjában érkezett Újpestre, ám a kolumbiai sajtóban megjelent, hogy a La Equidadnak a játékossal élő szerződése van, és a védő a klub engedélye nélkül utazott Európába.A kolumbiai Darwin Andrade 2014 februárjában érkezett Újpestre, ám a kolumbiai sajtóban megjelent, hogy a La Equidadnak a játékossal élő szerződése van, és a védő a klub engedélye nélkül utazott Európába.

Az MLSZ adatbázisába 2014. július 17-i dátummal került be Andrade újpesti átigazolása, a lila-fehérek néhány héttel később kölcsönadták őt a Standard Liege-nek, amely 2015 nyarán végleg megvásárolta a dél-amerikai labdarúgót.

Azóta több mint két év telt el, és úgy tűnik, most pont került a futballista ügyének végére. A FIFA Andrade egykori klubjának, a La Equidadnak adott igazat, és szerződésszegés miatt négy hónapos eltiltással büntette a balhátvédet, aki így legközelebb március végén léphet pályára. A játékos fellebbezett az ítélet ellen, ám a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a kérelmét.

Andrade a Standard Liege csütörtöki Európa-liga-mérkőzését megelőzően 30 perccel tudta meg, hogy a nemzetközi szövetség eltiltotta, ezért kikerült a kezdőcsapatból, és a kispadra sem ülhetett le.

Az Újpest korábbi játékosa ebben a szezonban eddig 12 tétmérkőzésen szerepelt a belga együttesben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik