Újpest: a kolumbiai itt van, a belga visszajöhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.17. 11:42
Az Újpest FC a héten tovább teszteli a kolumbiai védőt, Darwin Andradét, a belga középpályás, Jonathan Heris viszont egy sérülés miatt visszatért hazájába.

Az Újpest múlt héten még Törökországban edzőtáborozott, a szombati, utolsó beleki edzőmeccsen, a moldovai Dacia Chisinau ellen 2–1-re megnyert találkozón pályára lépett a kolumbiai próbajátékos, Darwin Andrade is. A klub arról tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t, hogy a védőt még a héten is teszteli Nebojsa Vignjevics vezetőedző, várhatóan a Puskás Akadémia elleni pénteki edzőmeccsen is pályára lép majd.

Vele kapcsolatban a kolumbiai sajtóban az jelent meg, hogy klubja, a La Equidad nem járult hozzá ahhoz, hogy Európába utazzon, mert a Millionariosnak adnák kölcsön. Ehhez képest a labdarúgó az újpestieket arról tájékoztatta, hogy szabadon igazolható. A liláknál egyelőre nem foglalkoznak ezzel az üggyel, csak akkor került napirendre, ha a szakmai stáb javasolja Andrade szerződtetését.

A korábban szintén tesztelt belga középpályás, Jonathan Heris hazautazott, mert bordasérüléssel bajlódik, ám még nem zárható ki, hogy ha jobban van, akkor visszatér.

Az újpestiek már hazatértek az edzőtáborból, szerdáig pihenőt kaptak. Vignjevics a Dacia elleni 2–1-es siker után úgy vélte, a munka során fokozatosan fejlődött a csapat.

„Nem csak az eredmény miatt vagyok boldog, hanem azért is, mert a mérkőzés nagyobb részében úgy játszottunk, ahogy elterveztük. A korábbi meccseken veszítettünk, vagy döntetlent játszottunk, de nem is feltétlen ez volt a fontos, hanem, hogy a jó és rossz momentumok mellett folyamatos fejlődésen ment át a csapat – a Dacia ellen pedig már mindkét félidőben megmutatkoztak a tanult elemek. Erre a meccsre sikerült egy kicsit felfrissíteni a csapatot, ezért is érezhetően javult a labdabirtoklásunk a végén pedig fordítani is tudtunk. Az elmúlt két hét a kemény munkáról szólt, ebben mindenki kivette a részét. Az edzéseken és a mérkőzéseken is minden játékosunk a maximumra törekedett, ezért is mondhatom, hogy sikeres volt az edzőtábor. Természetesen a felkészülés ezzel még nem ért végét, de az nyilvánvaló, hogy a korábbi játékunknál sokkal jobb teljesítményt tudunk nyújtani" – nyilatkozta a szakember az ujpestfc.hu-nak.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Nebojsa Koszovics (montenegrói, Standard Liege – Belgium), Nagy János (Szigetszentmiklósi TK – kölcsönből vissza), Lansana Sagna (szenegáli, Racing Club de Dakar – Szenegál), El Hadji Sidibe (szenegáli, Racing Club de Dakar – Szenegál), Zamostny Balázs (Vasas, kölcsönből vissza)
Távozott/távozhat: Grégory Christ (francia, Royal White Star Bruxelles – Belgium), Egerszegi Tamás (gyirmóti kölcsön után Diósgyőri VTK), Erős Ronald (Ceglédi VSE), Horváth Richárd (Lombard Pápa, próbajáték), Loic Nego (francia, Charlton Athletic – Anglia), Szélesi Zoltán (Vasas ?), Vermes Krisztián (szabadon igazolható, Mezőkövesd ?)
Kiszemeltek: Darwin Andrade (kolumbiai, La Equidad – Kolumbia, próbajáték), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Jonathan Heris (belga, AFC Tubize – Belgium)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik