nemzetisport.hu 2019.08.24 11:05 Frissítve: 2019.08.26 13:44

Belgium: Kompany megsérült, lemaradhat a saját búcsúmeccséről

Az Anderlecht pénteken 1–0-s vereséget szenvedett a bajnoki címvédő Genk otthonában a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában. Vincent Kompany megsérült, le kellett cserélni, s könnyen lehet, hogy lemarad a saját búcsúmeccséről.

 

A 33 esztendős játékos idén nyáron 11 év után távozott a Manchester Citytől, a terv pedig az volt, hogy az angolok szeptember 11-én egy gálameccsen búcsúznak el a korábbi csapatkapitányuktól. 

A Pep Guardiola irányította City Legends a Premier League All Stars csapatával találkozik majd, de nem kizárt, hogy Kompany nélkül.

A belga védő combja sérült meg a pénteki bajnokin, pontos diagnózis még nincs, néhány hetet azonban biztosan pihennie kell. 

Az Anderlecht még mindig nyeretlen a bajnokságban, öt mérkőzés után csak két ponttal áll a 13. helyen. A minap számoltunk be arról, hogy a játékos-edző Kompanyt „lefokozták”, a jövőben Simon Davies lesz a vezetőedző.

Kristof Terreur on Twitter

The injured player-manager. Anderlecht lost 1-0 against champions KRC Genk - that's 2 points out of 15 for Kompany and company. And he's possibly out for his own testimonial in 3 weeks. #mcfc