Belgium: Bölöni László távozik Antwerpenből – hivatalos

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.05.14. 13:55
null
Bölöni László távozik Antwerpenből (Fotó: Szabó Miklós)
Három év után távozik a belga élvonalbeli Royal Antwerp labdarúgócsapatának vezetőedzője, Bölöni László – írja a klub hivatalos honlapján.

 

Bölöni László a 2017–2018-as idényben vette át a Royal Antwerp irányítását, mellyel a 8. helyen zárt akkor a belga bajnokságban. A következő évadban rájátszásba vezette a csapatot, s negyedik lett, így az Európa-liga selejtezőjének harmadik körében kezdhette a 2019–2020-as kiírást. A Viktoria Plzen búcsúztatása után a playoffkörben az AZ Alkmaar 5–2-es összesítéssel búcsúztatta az Antwerpet.

A magyar szakember a Royal Antwerppel a nemzetközi kupaszereplést érő 4. helyen végzett a belga élvonalban (a bajnokságot gyakorlatilag lefújták, de végleges döntés még nincs), s bejutott a Belga Kupa döntőjébe is, az FC Bruges elleni, eredetileg március 22-re kiírt mérkőzést elhalasztották. Kérdéses volt, hogy marad-e Bölöni László Antwerpenben, ám a klub csütörtöki közleményéből kiderült, hogy három idény után távozik.

A klub megköszönte a munkáját, és további sok sikert kívánt neki.

Ahogy arról beszámoltunk, a Nemzeti Sport információi szerint Bölöni László neve is szóba került a napokban a DAC-nál az edzőjelöltek között. Csakúgy, ahogyan a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bernd Storck.

A belga sajtóban közben elindult a találgatás Bölöni utódjával kapcsolatban: több helyen emlegetik Bernd Storckot, illetve a voetbal24.be szerint a jelenleg a Standard Liege-nél dolgozó Michel Preud'homme a másik esélyes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik