B. L. 2019.10.12 16:35 Frissítve: 2019.10.12 17:37

Belgium: Bernd Storck lett a sereghajtó vezetőedzője – hivatalos

Ahogyan az várható volt, a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokság sereghajtója, a Cercle Bruges Bernd Storckot nevezte ki új vezetőedzőjének. A magyar válogatott korábbi kapitánya az idény végéig írt alá, a feladat pedig nem ismeretlen számára, hiszen az előző idényben is egy belga utolsó helyezett csapatot vett át az idény közben, majd indította meg a középmezőny felé.

A magyar válogatott korábbi kapitánya az előző idény után ismét egy sereghajtónál köt ki (Fotó: AFP)

 

A magyar U20-as válogatottal világbajnokságon, a felnőttcsapattal Európa-bajnokságon részt vevő 56 éves szakember számára nem lesz új a belga élvonal, hiszen az előző idényben az öt meccs után pont nélkül álló Mouscron nevezte ki, amely az irányításával a 10. helyen zárta az alapszakaszt, az Európa-ligáért vívott playoffban viszont már nem ment a gárdának.

A nyári átigazolási időszakban kétcsapatnyi új – főleg Monacóból kölcsönbe érkező – játékost szerző Cercle Bruges sem áll jól, hiszen 10 fordulót követően csupán három pontja van, 8–27-es gólkülönbséggel, így az utolsó, kieső helyen áll a ligában.

Az együttes irányítását nyáron átvevő Fabien Mercadalnak a Zulte-Waregem otthonában elszenvedett 6–0-s vereséget követően köszönték meg az eddigi munkáját a bruges-iek.

„Bernd Storck személyében igazi profi szakembert választottunk, olyat, aki tökéletesen képben van az elképzeléseinkkel a Cercle-projekttel kapcsolatban. Ezért biztosak vagyunk benne, hogy Storck az ideális edző a klub céljainak eléréséhez– mondta Oleg Petrov ügyvezető igazgató.