Bayern-hármas a Bresciának, Lovrencsics-gólpasszok

Vágólapra másolva!
2013.07.09. 20:35
null
Kroos szerezte a bajorok második gólját
Felkészülési mérkőzésen a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München 3–0-ra legyőzte a Bresciát. Lovrencsics Gergő két gólpasszal járult hozzá csapata, a Lech Poznan 4–1-es győzelméhez, míg Szabics Imre Sturmja a PSG-t győzte le.

LAZA GYŐZELEM A BL-CÍMVÉDŐTŐL

Mario Götze még korábbi sérülését nyögi, míg Holger Badstuber szintén sérüléssel bajlódik, így csak a lelátóról nézhette társait a Brescia elleni felkészülési mérkőzésen.. A Bajnokok Ligája címvédője aztán egy bő félóra alatt lerendezte a találkozót.

A Neuer – Lahm, Van Buyten, Boateng, Alaba – Kroos, Höjbjerg, – Shaqiri, Müller, Ribéry, – Mandzukic összeállításban kezdő bajorok Thomas Müller találatával a 23. percben megszerezték a vezetést.

Az esetnél a Brescia kapusa nem kicsit hibázott, gyakorlatilag Mario Manzukichoz passzolta a labdát, aki lekészítette azt Müllernek. A többi már ismert.

Alig tíz perccel később pedig megduplázta előnyét a német csapat: ezúttal Toni Kroos volt a találat jegyzője – a 16-os előteréből zúdította a labdát az olaszok kapujába.

A második félidő lassan csordogált, de a hajrá tartogatott még egy gólt. A még januárban a Bayernnel előszerződést kötő, mainzi Jan Kirchhoff találatával alakult ki a 3–0-s végeredmény.

LOVRENCSICS – KÉT GÓLPASSZ

Lovrencsics Gergő két gólpasszal járult hozzá csapata, a Lech Poznan 4–1-es győzelméhez. A felkészülési találkozón a dán Nordsjaelland volt a lengyelek ellenfele.

Lovrencsics már az ötödik percben egy remek beadással vétette észre magát, de Vojo Ubiparip fejese nem talált kaput.

A 29. percben azonban már gólpasszt jegyzett a magyar támadó, aki kiválóan fordult le a védőjéről, majd Lukasz Teodorczyket hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Érdekes, hogy az első találatot is Teodorczyk nevéhez fűződik, duplájával már 2–0-ra vezetett a Lech.

A lengyel támadónak nagy napja volt, mert később mégegyszer betalált, így mesterhármast jegyzett a felkészülési találkozón. A 71. percben közelről fejelte a kapuba – Lovrencsics beadását.

SZABICCSÉK LEGYŐZTÉK A FRANCIA BAJNOKOT

Az osztrák Sturm Graz 3–1-re legyőzte a francia Paris Saint Germain-t. Szabics Imre a 62. percben, csereként lépett a pályára.

A francia bajnok természetesen nem a legerősebb összeállításában játszott: Douchez – Van der Wiel, Alex, Conte, Maxwell – Kebano, Chantome, Thiago Motta, Pastore – Coulibaly és Gameiro alkotta a kezdő tizenegyet.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉS
Bayern München–Brescia 3–0 (Müller 23., Kroos 32., Kirchhoff 91.)
KORÁBBAN
Sturm Graz–PSG 3–1
St. Etienne–Wolfsburg 1–1
Mattersburg–Krilja Szovjetov 0–1
Waalwijk–Standard Liege 1–2
Lech Poznan–Nordsjaelland 4–1
Young Boys–Winterthur 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik