Bayern: Amíg Messi és Ronaldo játszik, mi értelme van az Aranylabdának? - Ribéry

Vágólapra másolva!
2015.01.23. 12:25
null
Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Franck Ribéry a 2013-as Aranylabda átadásán (Fotó: Reuters)
Franck Ribéry szerint amíg Cristiano Ronaldo és Lionel Messi labdarúgó-pályafutása aktív, értelmetlen az Aranylabda-szavazás, mert addig csak valamelyiküké lehet ez a díj.

Messi és Ronaldo nyerte meg a legutóbbi hét Aranylabdát, Ribéry szerint esélytelen legyőzni a két játékost, akármit is ért el valaki az adott évben.

„Ameddig Messi és Ronaldo aktív, a harmadik játékos, akit meghívnak a gálára tudhatja, hogy esélye sincs a győzelemre – mondta Ribéry. – Minden évben ugyanaz a történet. Fogalmam sincs, mit kellene elérnie valakinek ahhoz, hogy egyáltalán esélye legyen.”

„Úgy tűnik, már az sem elég, hogy valaki világbajnok lett. Manuel Neuer két-három éve a legjobb kapus a világon, trófeákat gyűjtött be a Bayernnel, megnyerte a vébét, és Brazíliában is ő volt a legjobb. De ez sem elég! Egyszerűen nem értem…”

Ribéry szerint a Bayernnek drasztikus lépésre kell elszánnia magát.

„Ha egy újabb Bayern-játékos bekerül a legjobb háromba, meg kell beszélnünk, elmenjen-e egyáltalán a gálára. Mi értelme lenne? Azért, hogy rajta legyen a képeken?! Az egész csak politika!”

Tavaly Ribéry, idén Neuer lett harmadik helyezett a Bayern labdarúgójaként az Aranylabda szavazáson, pedig a francia a triplázó (Bundesliga-, Német Kupa és Bajnokok Ligája-címet nyerő) bajorok kulcsembere volt, míg a német világbajnok lett válogatottjával Brazíliában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik