Barcelona: mi következik a 3-0, az 5-0 és a 4-0 után?

Vágólapra másolva!
2015.01.24. 10:35
null
A Real Sociedad elleni veresége óta ötből ötöt nyert a Barcelona (Fotó: Reuters)
Angol FA-kupa-meccsek, spanyol és olasz bajnoki mérkőzések fémjelzik az új esztendő harmadik nagy futballvíkendjét, amelynek első napján a Chelsea, a Manchester City, a Liverpool, a Real Madrid, a Barcelona, valamint az Atlético Madrid is pályára lép a nagy egyletek közül. Topliga-beharangozónk.

 

SPANYOLORSZÁG

Erre mondják a totóban, hogy biztos kettes: szombaton a listavezető Real Madrid és a második Barcelona egyformán kiesés elől menekülő csapathoz látogat a Primera División 20. fordulójában, előbbi a Córdobához, utóbbi az Elchéhez. A harmadik helyezett Atlético Madrid hazai környezetben mérkőzik meg a Rayo Vallecanóval – a Realhoz és a Barcához hasonlóan a „matracosoknak” is jók a győzelmi esélyeik.

A Barcelona számára a jelenlegi szezonban egyszer sem volt ellenfél az Elche, sem a bajnokságban (3–0), sem pedig a Király-kupában (5–0, 4–0). De az sem hétköznapi, ahogy a katalánok a január 4-i San Sebastián-i bajnoki vereségük után belelendültek 2015-ben: ötből öt tétmérkőzést nyertek meg egyhuzamban, az összesített gólkülönbségük egészen imponáló, 17–1.

„Több tényező vezetett a csapat kiváló formájához, nem tudok egyetlen dolgot kiemelni. Logikus és teljesen normális fejlődési folyamat a miénk, ezen egy erős csapat simán átmehet egy idényben” – fogalmazott Luis Enrique, a katalánok mestere tegnapi sajtótájékoztatóján. Hozzáfűzte: együttese nincs elszállva a közelmúlt eredményeitől, nem becsüli le az Elchét, amely meggyőződése szerint hatalmas elánnal fog játszani.

Luis Enrique mindazonáltal már az Atlético Madrid elleni jövő heti kupavisszavágóra is gondol, ezért több játékosát pihenteti szombaton. A térdsérüléssel bajlódó Ivan Rakiticcsal, valamint az egyéni edzésmunkát végző Jérémy Mathieu-vel biztosan nem számol, a kapuba pedig – Marc-André ter Stegen kárára – visszatér Claudio Bravo.

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti sem a legerősebb kerettel száll harcba a Córdoba ellen. A túlterhelt Isco helyén Asier Illarramendi vagy Sami Khedira kaphat lehetőséget, míg a bordazúzódással bajlódó Pepét Raphaël Varane helyettesítheti. Luka Modric sem egészséges, ennek ellenére a három pontért utaznak vendégségbe a blancók.

PRIMERA DIVISIÓN
20. FORDULÓ
16.00 Córdoba˜Real Madrid (Tv: Sport2)
18.00 Elche
Barcelona (Tv: Sport2)
20.00 Atl
ético MadridRayo Vallecano (Tv: Sport2)
22.00 Real Sociedad
Eibar
22.00 Villarreal–Levante (
Tv: Sport2)

ANGLIA

Hiába, no, az FA-kupa az FA-kupa, amelyben egyik élvonalbeli gárda sem mehet biztosra, még akkor sem, ha ellenfele jóval alacsonyabb osztályban játszik a bajnokságban. Ezt bizonyította a péntek esti meccs is: a Manchester Unitedet ismétlésre kényszerítette (0–0) negyedik vonalban szereplő házigazdája, a Cambridge United az első számú angol kupasorozat 4. körében!

A szombati folytatásban tizenegy mérkőzés szerepel a programban, a pályákon pedig tíz Premier League-, nyolc Championship- és négy League One-csapat lesz látható. A sorsolás szeszélye folytán négy párosítás azonos osztálybeli – ebből kettő élvonalbeli: a Southampton–Crystal Palace és a Tottenham Hotspur–Leicester ütközet.

Király Gábor másodosztályú klubja, a Fulham élvonalbeli csapat, a Sunderland otthonában szerepel, s ugyancsak vendégként lép pályára a szintén Championshipben játszó Bolton, Bogdán Ádám egyesülete, amely a Liverpoolt próbálja meg elütni a továbbjutástól. Ugyancsak PL–Championship párharc a Manchester City–Middlesbrough találkozó, míg a Chelsea–Bradford meccsen a harmadik vonalból érkezik a látogató.

ANGOL FA-KUPA
4. FORDULÓ

13.45
Blackburn–Swansea
16.00
Birmingham–West Bromwich
16.00
Cardiff–Reading
16.00
Chelsea–Bradford
16.00
Derby–Chesterfield
16.00
Manchester City–Middlesbrough (Tv: Sport1)
16.00
Preston North End–Sheffield United
16.00
Southampton–Crystal Palace
16.00
Sunderland–Fulham
16.00
Tottenham–Leicester
18.30
Liverpool–Bolton (Tv: Sport1)

OLASZORSZÁG

A 20. forduló Cagliari–Sassuolo nyitó meccse után este a Lazio a Milant fogadja. Mindkét együttes 1–0-s vereséget szenvedett hazai pályán a múlt fordulóban (a rapszodikus milánóiak az Atalantától, az élbolyban tanyázó rómaiak pedig a Napolitól kaptak ki), így mindketten javítanának. A Milan masszívan tartotta magát idegenben az őszi idény meccsein (csupán egyszer maradt alul), a Lazio viszont vagy győzött (6-szor), vagy kikapott (3) pályaválasztóként az Olimpicóban az évad első felében. A formák alapján ugyanakkor az Inzaghi-legénységnek van aggódnivalója, hiszen immár négy mérkőzés óta nyeretlen a Serie A-ban.

SERIE A
20. FORDULÓ
18.00 Cagliari
Sassuolo
20.45 Lazi
oAC Milan (Tv: DIGI Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik