Barca: Messi, Eto'o és a BL-t nyerő Porto búcsúztatta Decót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.26. 00:35
null
Deco előtt tisztelgett a Porto és a Barcelona (Fotó: fcporto.pt)
Pénteken különleges mérkőzés keretében búcsúztatta a portugál Deco labdarúgó-karrierjét két korábbi klubja, a Barcelona és a Porto, így ünnepelve a kivételes középpályás sikerekben gazdag pályafutását.

A Porto stadionjában rendezett találkozón két korábbi BL-győztes csapat, a 2004-es Porto és a 2006-os Barcelona (akkori kerete) csapott össze. Deco mindkét együttesben pályára lépett, hiszen mindkét BL-győztes társaságnak tagja volt: az első félidőben a Portóban, a másodikban a Barcelonában, majd a 76. perctől ismét a portugál csapatban szórakoztatta a nézőket.

Az „ünnepelt” – természetesen – a katalán és a portugál klub mezében eredményes volt a búcsúmérkőzésen, valamint több gólpasszt is kiosztott. Samuel Eto'o szintén duplázott, Lionel Messi is betalált.

Ronaldinhót szintén meghívták a találkozóra, de klubja, az Atlético Mineiro nem engedte el. Frank Rijkaard és José Mourinho, a két akkori vezetőedző sem volt jelen.

Deco a Portóval 3 portugál bajnoki címet, 3 Portugál Kupát, 3 Szuperkupát, egy UEFA-kupát és egy Bajnokok Ligáját nyert, a Barcelona mezében 2 spanyol bajnoki címet, két spanyol Szuperkupát és egy BL-serleget hódított el. Emellett szerepelt az angol Chelsea-ben is, ahol angol bajnok és kétszeres FA-kupa-győztes lett.

Porto (2004)–Barcelona (2006) 4–4
Porto, Estadio do Dragao
Porto: Vítor Baía (Bruno Vale 43.) – Paulo Ferreira, J. Costa (Andrade 31., Calvalho 59.), Emanuel, Valente (Silva 31., Rubens 59.) – Costinha, Maniche, Mendes, Deco (Ricardo Fernandes 36.) – Derlei (Jankauskas 31.) And McCarthy (Conceicao 43.).
Barcelona: Jorquera – Belletti, Silvinho, Oleguer, Van Bronckhorst – Davids (Deco 45., Ezquerro, 76.), Gerard, Van Bommel, Gudjohnsen (Luizao 27.) – Giuly (Messi 45.), Ezquerro (Eto'o 45.).
Gólszerzők: Derlei (3.), McCarthy (13.), Jankauskas (61.), Deco (89.), ill. Eto'o (53., 67.), Deco (56.), Messi (80.)

A találkozó összefoglalója:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik