Bale „otthonában” szerezheti meg a Szuperkupát a Real Madrid

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.12. 10:35
null
Gareth Bale reméli, hogy a 2014–2015-ös szezonban is szárnyalni fog a Real (Fotó: Action Images)
Kedd este 20.45 órakor (tv: Sport1, Digi Sport1) rendezik az európai Szuperkupa-mérkőzést a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid és az Európa-liga-győztes Sevilla között. Az esélyek egyértelműen a Real mellett szólnak, a nagy kérdés, miként működik a nyáron sztároktól tovább duzzadó „királyi gárda” az új szerkezetben.

 

Azt követően, hogy tizenöt éven át a monacói II. Lajos Stadion adott otthont a Szuperkupának, tavaly már Prágában, az Eden Arenában rendezték a meccset, idén pedig újabb helyszín, Cardiff kerül sorra. A walesi városban ugyanakkor nem a nagyobb stadion, a Millennium, hanem a Cardiff City 2009-ben átadott komplexuma adhat otthont az eseménynek. A helyszín persze ennek ellenére Gareth Bale számára lehet a legkülönlegesebb, aki ismét szülővárosában léphet pályára.

A 25 éves szélső hat trófeát tűzött ki célként maga elé az idényre, és így „hazai körülmények” között mászhatja meg az első lépcsőfokot. „Szeretnénk megnyerni mindent, és meg is próbáljuk ezt megtenni a szezon során” – tekintett előre a walesi, aki nem bánja, hogy a tavalyi nyár után ezúttal már nem ő van a középpontban.

„Örülök, hogy nem én vagyok az új fiú. Hozzászoktam a körülményekhez, és jó felkészülési időszakot tudhatok magam mögött. Sokkal könnyebb, amikor az idény előtt már a helyeden vagy, mint várni, hogy végigfusson az átigazolás” – nyilatkozta Bale.

Ha nem is a Real mai kezdője, ám a BBC összeállított 
egy ideálisnak vélt csapatot 400 millió font értékben...
Ha nem is a Real mai kezdője, ám a BBC összeállított egy ideálisnak vélt csapatot 400 millió font értékben...

A ma esti összecsapáson kétségkívül az új szerzemények, James Rodríguez és Toni Kroos lesznek a figyelem középpontjában, már csak azért is, mert érdekes kérdés, Carlo Ancelotti miként illeszti be a szerkezetbe őket – minden jel arra utal, hogy az átalakulásnak Ángel Di María a legnagyobb kárvallottja.

A Bale-ben rejtőző potenciális veszélyt ennek ellenére nem kell bemutatni a sevillaiaknak, már csak azért sem, mert amikor először volt kezdő a Bernabéuban, az andalúziaiak 7–3-as leckét kaptak a Realtól, és azon a meccsen a korábbi tottenhames rögtön duplázott.

„Sajnos már az első meccsén megmutatta, mit tud, és elképesztően magas színvonalon tette mindezt” – nyilatkozta Unai Emery, a Sevilla edzője a találkozót megelőző sajtótájékoztatón.

„Nem lepett meg, milyen gyorsan beilleszkedett, hiszen nagyszerű játékos és nagyszerű sportoló. Gyorsan alkalmazkodott, ami a karakteréből és a személyiségéből fakad, passzol a stílusa és a játéka a csapathoz, ez a sikerei kulcsai” – mondta a sevillai szakvezető, akinek Ancelottihoz hasonlóan akadt dolga a nyáron, hiszen Ivan Rakitic személyében együttese elveszítette a karmesterét, s az ő pótlása nem lesz egyszerű történet.


SZAVAZÁS

Melyik csapat hódítja el a 2014-es Szuperkupát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A SORMINTA A SEVILLA MELLETT SZÓL

• Akármennyire hihetetlen, Cristiano Ronaldo gyűjteményéből még hiányzik az európai Szuperkupa: a portugál csatár 2008-ban a Manchester United játékosaként a Zenittől vereséget szenvedett (1–2)

• A Szuperkupa 1972 óta íródó történetében a mostani lesz a negyedik „házi döntő”, s második alkalommal feszül egymásnak két spanyol együttes. Érdekes, hogy 2006-ban szintén a Sevilla akadt össze honfitárs csapattal, akkor a Barcelonát könnyedén legyőzve (3–0) hódította el a trófeát. Korábban a Milan játszott kétszer is olasz csapat ellen, 1990-ben (többek között Ancelotti játékával) a Sampdoriát felülmúlta, ám három évvel később a Parmától kikapott – akkoriban még két mérkőzésen dőlt el a kupa sorsa, és az azóta megszűnt KEK legjobbja „hívhatta ki” a legrangosabb sorozat győztesét (illetve az 1993-as kiírásban – valójában már 1994 elején – ahelyett a milánóiakat, akik a BL-döntőben alulmaradtak a Marseille-jel szemben, de annak büntetése miatt beugorhattak a Parma ellen)

• A Sevilla egy évvel a Barca legyőzését követően a Milannal találkozott, s vereséget szenvedett, ráadásul akkor a Real Madrid jelenlegi vezetőedzője, Carlo Ancelotti irányította az olasz csapatott. A maestro tehát tudja, mi kell a trófea elhódításához, ami a blancók három próbálkozásából eddig mindössze egyszer jött össze

• 2003 óta felváltva nyert a BL- és az El-győztes, így a tavalyi Bayern-siker után papíron a Sevillának kellene győznie

SZUPERKUPA
REAL MADRID (spanyol)–SEVILLA (spanyol)

Cardiff, Cardiff City Stadium, 20.45 (tv: Sport1, Digi Sport1). V: Clattenburg (angol)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
REAL MADRID:
Casillas – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Fábio Coentrao – James Rodríguez, Kroos, Modric – Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
SEVILLA: Beto – Coke, Fazio, Pareja, Moreno – Krychowiak, Iborra – Jairo Samperio, Iago Aspas, Aleix Vidal – Bacca. Vezetőedző: Unai Emery

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik