Bajnokok Kupája: Neymar ellopta a show-t, Barca-siker a Juventus ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.23. 07:49
null
Neymarral meggyűlt a baja a Juventus védőinek (Fotó: AFP)
A Bajnokok Nemzetközi Kupája nevű, Egyesült Államokban zajló felkészülési labdarúgótornán az FC Barcelona a Juventust győzte le Neymar duplájával, míg a Tottenham izgalmas mérkőzésen a Paris Saint-Germaint múlta felül 4–2-re.

Felkészülési meccs ide vagy oda, nem mondhatni, hogy lagymatagon indult volna a találkozó: előbb Neymar és Paco Alcácer lövésénél kellett résen lennie Buffonnak, majd a túloldalt Sturaro tökéletes beívelése után Mandzukic fejelt óriási helyzetben kapu mellé. Ez utóbbit nem hagyta büntetlenül a Barca, egy perccel később Neymar kényszerítőzött Alcácerrel, majd lőtt két védő szorításában a bal felsőbe.

A PSG által csábított brazil klasszis tíz perccel ezt követően gyakorlatilag a teljes Juve-védelemből bohócot csinált, majd 10 méterről, Buffonnak esélyt sem adva a kapu jobb oldalába bombázta a labdát.

A Bonucci nélküli Juventus védelem első blikkre elég ingatag lábakon állt, igaz, Massimiliano Allegrinek még bőven van ideje beépíteni az új embereket, és kitalálni, hogyan helyettesíti a Milanhoz távozó védőt. A szépítés azért összejött az olasz bajnoknak, a 63. percben a nem sokkal korábban csereként beállt Dybala szögletét követően Chiellini erőteljes fejese a jobb felső sarokban kötött ki. A hátralévő időben a Barcelona visszaállíthatta volna a kétgólos különbséget – Denis Suárez, Carles Alena és Sergi Roberto azonban egyaránt hibázott –, és a túloldalt is megvolt az esély az egyenlítésre, több gól azonban nem született.

A Juventusban most debütált Bentancur, Douglas Costa, De Sciglio és Szczesny is, míg a túloldalt a Barcelonát első alkalommal irányító Ernesto Valverde egy félidőt adott a nemrégiben szerződtetett Nélson Semedónak.

Juventus–FC Barcelona 1–2

A Bajnokok Nemzetközi Kupája másik – magyar idő szerint hajnali – összecsapása még több izgalmat hozott, amelyről a Paris Saint-Germain és a Tottenham gondoskodott. A franciák már a 6. percben megszerezték a vezetést Cavani higgadt befejezésével, erre azonban Mauricio Pochettino együttese rövid időn belül kétszer is válaszolt – Eriksen egészen elképesztő bombájával, valamint Trapp óriási hibája után Dier találatával.

Bár a PSG még a szünet előtt egyenlített, a második félidő elején Trapp kapust kiállította a játékvezető: a német kapuvédő újabb hatalmas hibája után Harry Kane szerezte meg a labdát a tizenhatos vonalánál, s az angolt csak gáncsolni tudta a PSG játékosa.

Trapp kiállítása

Emberelőnyben sokáig jól bírta a PSG, a hajrában viszont Alderweireld, majd Kane tizenegyesből is beköszönt, így a londoniak nyerték meg az izgalmas összecsapást.

PSG–Tottenham 2–4

BAJNOKOK NEMZETKÖZI KUPÁJA
Juventus (olasz)–FC Barcelona (spanyol) 1–2

East Rutherford
Juventus:
Buffon (Szczesny, a szünetben) – Lichtsteiner (De Sciglio, a szünetben), Benatia (Mandragora, 69.), Barzagli (Chiellini, a szünetben), K. Asamoah (Alex Sandro, 60.) – Marchisio (Pjanic, a szünetben), Khedira (Rincón, a szünetben) – Sturaro (Douglas Costa, 59.), Lemina (Dybala, 59.), Bentacur (Cuadrado, 60.) – Mandzukic (Higuaín, 60.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Barcelona. 1. félidő. Cillessen – Aleix Vidal, Piqué, Mascherano, Digne – Rakitic, Samper, Iniesta – Messi, Paco Alcácer, Neymar. 2. félidő. Ortolá – Semedo, Marlon, Umtiti, Jordi Alba – S. Roberto, Busquets, Alená – Arda Turan, L. Suárez, D. Suárez. Vezetőedző: Ernesto Valverde
Gólszerző:
Chiellini (63.), ill. Neymar (15., 26.)

Paris Saint-Germain (francia)–Tottenham (angol) 2–4
Gólszerző: Cavani (6.), Pastore (36.), ill. C. Eriksen (11.), E. Dier (18.), Alderweireld (82.), H. Kane (88. – 11-esből)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik