Bajnokok Kupája: Arsenal-feltámadás a Bayern ellen

Vágólapra másolva!
2017.07.19. 15:48
null
Tolisso és Iwobi is betalált, de csak az utóbbi gólját adták meg (Fotó: AFP)
A Bajnokok Nemzetközi Kupája Kínában zajló felkészülési tornájának második mérkőzésén (az elsőt a Borussia Dortmund 3–1-re megnyerte a Milan ellen) az Arsenal 1–1-es rendes játékidő után tizenegyesekkel 3–2-re legyőzte a Bayern Münchent.

Már a meccs előtt gondja adódott az „ágyúsoknak”, az előzetesen a kezdőbe jelölt Per Mertesacker betegség miatt végül nem került keretbe, a helyét Mohamed el-Neni vette át a védelem tengelyében. Ami az új játékosokat illeti, a Bayernnél Corentin Tolisso és James Rodríguez, míg az Arsenalnál Alexandre Lacazette és Sead Kolasinac is a kezdőcsapatban kapott helyet.

A találkozót a bajor együttes kezdte jobban, és a kilencedik percben meg is szerezte a vezetést: Juan Bernat esett el Ainsley Maitland-Niles mellett, a játékvezető pedig – finoman szólva is vitatható döntést hozva – büntetőt ítélt. Robert Lewandowski higgadtan a bal felsőbe lőtt, esélyt sem adva a jobbra elmozduló Petr Cech-nek (1–0).

Néhány perccel később Mesut Özil révén egyenlíthetett volna Arsene Wenger együttese, a német azonban hatalmas helyzetben a kapusba lőtt – akárcsak a 32. minutumban Alexandre Lacazette.

A két helyzet között Tolisso növelte a Bayern előnyét, pechjére a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot – utólag kiderült, tévesen.

Özil és Lacazette lehetőségein kívül főleg a németek előtt adódtak a nagyobb helyzetek, ezek viszont rendre kimaradtak Cech közreműködésének köszönhetően.

A viszonylag langyos második félidő az utolsó percben hozott említésre méltó mozzanatot, az viszont az egyenlítő gól volt: a csereként beállt Aaron Ramsey varázsolta a labdát bal szélről a berobbanó Alex Iwobi fejére, onnan pedig a bal sarokban landolt a labda (1–1).

A tizenegyeseknél David Alaba, Renato Sanches és Bernat is hibázott (pontosabban Emiliano Martínez védett), a túloldalon csak el-Neni lövését fogta a 17 esztendős Christian Früchtl, így az Arsenal gazdagodott két ponttal, míg Carlo Ancelotti csapata eggyel.

A Bayern München legközelebb szombaton, a Milan ellen lép pályára, míg az Arsenal ugyanezen a napon a Chelsea-vel mérkőzik meg.

A mérkőzés összefoglalója


A tizenegyespárbaj

BAJNOKOK KUPÁJA
Bayern München (német)
–Arsenal (angol) 1–1 – tizenegyesekkel: 2–3
Bayern München:
Starke (Früchtl, a szünetben) – Rafinha (F. Götze, 75.), Hummels, Javi Martínez (R. Sanches, a szünetben), Bernat – Tolisso (Dorsch, 75.), Alaba – Th. Müller (Coman, a szünetben), James Rodríguez (Wintzheimer, 65.), Ribéry (Friedl, 75.) – Lewandoski (Pantovics, 65.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Arsenal:
Cech (E. Martínez, 72.) – Bielik (Bramall, a szünetben), el-Neni, Monreal – Maitland-Niles, Coquelin (Willock, a szünetben), G. Ghaka (Ramsey, 62.), Kolasinac (R. Nelson, 44.) – Özil (Iwobi, a szünetben), Welbeck (Nketiah, 72.) – Lacazette (Walcott, a szünetben). Menedzser: Arsene Wenger
G: Lewandowski (9. – tizenegyesből), ill. Iwobi (94.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik