Bajnokok Kupája: a Milan feltörölte a padlót Ancelotti Bayernjével

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.22. 13:32
null
Régi fényében tündökölt a Milan a Bayern München ellen (Fotó: Twitter)
A Milan 4–0-ra legyőzte a Bayern Münchent a Bajnokok Kupája nevű, Ázsiában zajló felkészülési labdarúgótornán.  

 

Míg Carlo Ancelotti láthatóan komolyan vette korábbi csapata, a Milan elleni Bajnokok Kupája-mérkőzést (amit jól mutat a Bayern Früchtl – Rafinha, Hummels, Alaba, Bernat – Martínez, Tolisso – Coman, Müller, Ribéry – Lewandowski kezdő tizenegy), addig Vincenzo Montella együttesében a tíz nyári szerzemény közül nem volt a pályán a kezdő sípszó elhangzásakor többek között Leonardo Bonucci, Andrea Conti, Lucas Biglia, Hakan Calhanoglu és André Silva sem.

Az összecsapást a bajorok kezdték nagyobb elánnal, a nyolcadik percben Franck Ribéry szögletét követően Robert Lewandowski fejese kerülte el a jobb alsót.

A 14. percben viszont villant a Milan, a két új igazolás összehozta a piros-feketék vezető találatát! Ricardo Rodríguez egy kényszerítő után a bal szélről laposan betette a labdát, ami kijött az egyik Bayern-védőről, ám sokáig nem jutott, az érkező Franck Kessié ugyanis estében tíz méterről a kapu közepébe lőtt (1–0).

A 25. percben kettőre növelte előnyét az olasz együttes! Rodríguez tekerte be a labdát szabadrúgásból, a Bayern védelme meglepően elnézte a szituációt, a mindössze 19 esztendős Patrick Cutrone pedig köszönte szépen, senkitől sem zavartatva kilenc méterről a jobb felsőbe bólintott (2–0).

A 43. percben jött a harmadik! M'Baye Niang gyönyörű cseleivel indult a támadás, a francia szélső a kontra végén kitette a labdát Giacomo Bonaventurához, aki laposan középre passzolt, a tökéletes ütemben érkező Cutrone pedig közelről nem hibázott (3–0).

Az első félidőben a németek sokkal többet birtokolták a labdát, irányítottak, ám ez helyzetekben nem mutatkozott meg, az Ancelotti-legénységnek kaput eltaláló kísérlete sem volt.

A második játékrészt is a Bayern München kezdte aktívabban, míg a Milan kontrákra rendezkedett be.

Az első kaput is veszélyeztető lövése a bajoroknak az 58. percben volt, ekkora Gianluigi Donnarumma védett, miután Thomas Müller távolról tüzelt.

A 63. percben a közönség felhördült, új csapatában először lépett pályára ugyanis Leonardo Bonucci, a Milan Juventustól szerződtetett sztárvédője.

Bonucci, immár piros-feketében



A 72. percben Rafinha került óriási helyzetbe, ám a középpályás 13 méterről az oldalhálóba lőtt, öt perccel később pedig Müller szórakozott egy el lehetőséget a Milan kapuja előtt.

Hogy Ancelotti igazán keserű szájízzel konstatálja az összecsapáson látottakat, arról Calhanoglu tett a 85. percben: a Leverkusentől igazolt török középpályás 19 méterről kilőtte a jobb alsót.

A Milan simán, 4–0-ra legyőzte a Bayern Münchent.

BAJNOKOK KUPÁJA
Bayern München–Milan 0–4
(0–3)
Bayern München: Früchtl – Rafinha, Hummels (Sanches, 47.), Alaba, Bernat (Friedl, 30.) – Martínez, Tolisso – Coman, Müller, Ribéry (J. Rodríguez, 47.) – Lewandowski. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Milan: G. Donnarumma (A. Donnarumma 79.) – Abate (Conti, 46.), Zapata (Bonucci, 63.), Musacchio (Paletta, 78.), R. Rodríguez (Antonelli, 63.) – Montolivo (Biglia, 46.), Kessié (Sosa, 79.), Bonaventura (Mauri, 79.) – Niang (G. Gómez, 78.), Cutrone (A. Silva, 46.), Borini (Calhanoglu, 63.). Vezetőedző: Vincenzo Montella
G: Kessié (14.), Cutrone (25., 43.), Calhanoglu (85.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik