Bajnokok Kupája: 96. perces dortmundi egyenlítés, a 16. tizenegyes döntött

Vágólapra másolva!
2016.07.28. 15:57
null
A manchesteriek tizenegyesekkel legyőzték a Dortmundot (Fotó: Action Images)
A Manchester City 1–1-es döntetlen után tizenegyespárbajban 6–5-re legyőzte a Borussia Dortmundot a Bajnokok Kupáján Kínában.

 

A meccs első góljára a 78. percig kellett várni, David Silva egy kényszerítőzés után a középen érkező Agüero elé tálalt, ő az üres kapuba lőtt (0–1).

A hajrában a dortmundiak egy büntetőt reklamáltak a játékvezetőnél, hiába. A németek azonban még a 96. percben is mentek előre, s erőfeszítésüket gól koronázta: a gyorsan elvégzett szöglet után a 17 éves Pulisic lőtt a kapus lába között a kapuba (1–1).

A tizenegyespárbajban mindkét csapat rontással kezdett, Aleix García lövését Bürki, Passlackét Gunn védte, de a következő tíz rúgó egyaránt magabiztos volt.

Sterling rontása után Larsen a győzelemért rúghatott, de Gunn ismét védett, majd Mikel Merino próbálkozásánál is, így a City örülhetett (5–6).

Pep Guardiola együttese győzelemmel kezdte a tornát, míg a német csapat az MU kiütése után ezúttal alulmaradt.

BAJNOKOK KUPÁJA
BORUSSIA DORTMUND (német)–MANCHESTER CITY (angol) 1–1 (0–0) – tizenegyesekkel: 5–6
Sencsen

DORTMUND: Bürki – Ginter (Mikel Merino, a szünetben), Papasztathopulosz (S. Bender, a szünetben), Bartra (Burnic, 64.), Schmelzer (Passlack, a szünetben) – Sahin (Larsen, 64.), Rode (Castro, a szünetben) – Mor (Pulisic, a szünetben), Leitner, Dembélé (Kagava, a szünetben) – A. Ramos (Hober, 63.)
MANCHESTER CITY: Caballero (Gunn, a szünetben) – Adarabioyo, Otamendi (Pablo Maffeo, a szünetben), Kolarov (Tasende, 78.) – Jesús Navas (Denayer, a szünetben), Fernandinho, Fernando (Aleíx García, a szünetben), Delph (Y. Touré, a szünetben; Sterling, 85.), Clichy (David Silva, a szünetben) – Zincsenko (Agüero, a szünetben) – Iheanacho (Bony, a szünetben; Nolito, 85.)
Gólszerző: Pulisic (96.), ill. Agüero (78.)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik