Ázsiai BL: újabb vereség, a hajrában buktak el Dzsudzsákék

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.28. 18:12
A labdarúgó ázsiai Bajnokok Ligája (AFC Champions League) csoportkörének második fordulójában Dzsudzsák Balázs csapata, az al-Vahda hazai pályán 3–2-re kikapott az iráni bajnokság listavezetőjével, a Perszepolisztól, így második mérkőzésén második vereségét könyvelhette el a sorozatban. A magyar válogatott játékos kezdőként 67 percet töltött a pályán.

Az első fordulóban elszenvedett vereség után a második mérkőzése sem indult jól az al-Vahdának: mindössze négy perc telt el, az irániak máris vezetést szereztek. A második félidőben azonban sebességet váltott arab emírségekbeli együttes, ennek köszönhetően a 64. percben már 2–1-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A második hazai gól után három perccel Dzsudzsákot lecserélték.

Még egy óriási fordulat azonban maradt a meccs végére is, az irániak a 81. percben egalizáltak, majd a rendes játékidő utolsó percében is gólt szereztek, így idegenben 3–2-es győzelmet arattak. Az al-Vahda két meccs után nulla ponttal a D jelű kvartett utolsó helyén áll.

Dzsudzsákék március 14-én játsszák le a következő mérkőzésüket: hazai pályán a szaúdi al-Hilalt fogadják a csoportkör harmadik fordulójában.

A csoportküzdelmek május elejéig tartanak; mind a nyolc kvartettből az első és a második helyezett jut be a május végi nyolcaddöntőbe. Az egyenes kieséses szakasz kétfelvonásos döntővel ér véget novemberben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik