Ázsia-kupa: nagy kapushibák, az EAE legázolta Katart - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.11. 10:20
null
A trükkös Abdurrahmannal nem bírtak a katariak (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Ázsia-kupa C csoportjának nyitó mérkőzésén az Egyesült Arab Emírségek 4–1-re gázolta el Katart.

A canberrai mérkőzést pedig a katariak kezdték jobban, egy kipattanó után Halfan Ibrahim szépen emelt az EAE hálójába. A katari védelem és a kapus, Kaszem Burhan azonban rendkívül gyenge teljesítményt nyújtott, és ez megfordította a mérkőzést: Ahmed Halil még a szünet előtt egyenlített egy szerencsés találattal, majd az 52. percben megszerezte a vezetést az EAE-nek.

A padlóra aztán Ali Mabhut vitte le a katariakat, miután még kétszer betalált – az Egyesült Arab Emírségek megérdemelt győzelmet aratott. A kifejezetten élvezetes mérkőzés összesen harmincnégy lövést hozott, ezek közül tizenhatot Katar eresztett meg – itt nem volt nagy különbség. Csak az eredményességben…

A Melbourne-ben rendezett Irán–Bahrein mérkőzésen érvényesült a papírforma, győzött Carlos Queiroz csapata. Az első félidő hosszabbításában egy szöglet után Ehszan Hadzsszafi lőtt pokoli nagy gólt, majd a második játékrészben Maszud Sodzsaei szintén egy szögletet követően érkezett és talált be. Az iráni csapat hazai pályán érezhette magát: tízezresnél is nagyobb szurkolótábor buzdította Queiroz együttesét, mely főleg az Ausztráliában élő irániakból tevődött össze.

Az irániakat hatalmas tábor buzdította (Fotó: Reuters)
Az irániakat hatalmas tábor buzdította (Fotó: Reuters)

ÁZSIA-KUPA, C-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Egyesült Arab Emírségek–Katar 4–1
(A. Halil 37., 52., Ali Mabhut 56., 89., ill. H. Ibrahim 22.)
KÉSŐBB
Irán–Bahrein 2–0 (Hadzsszafi 45+2., Sodzsaei 71.)


UAE vs Qatar 4-1 All Goals & Highlights (Asian... by tural-borcali


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik