Az olasz Inter nem hibázott, döntőben Benítezék

Vágólapra másolva!
2010.12.15. 20:03
null
Az Inter nem ismert kegyelmet (Fotó: Action Images)
Címkék
Az olasz Inter biztosította helyét másodikként a labdarúgó-klubvilágbajnokság fináléjában, miután az elődöntőben 3–0-ra megverte a dél-koreai Szongnamot. Az európai Bajnokok Ligája címvédője a fináléban a kongói DK-beli Mazembével találkozik.

Két hatalmas meglepetés ritkán születik egymás után egy tornán. Tegnap a kongói DK-beli Mazembe 2–0-ra győzött a brazil Internacional ellen, ma pedig az olasz Inter búcsúja számított volna váratlan eseménynek. A Bajnokok Ligája győztese azonban nem hibázott, 3–0-s győzelmével biztosította helyét a klub-vb döntőjében.

A dél-koreai Szongnam elleni mérkőzésen kiütközött az ázsiai és az európai futball közötti különbség. Az Inter kevés lehetőséget hagyott az amúgy rendkívül lelkesen futballozó Szongnamnak, s gyakorlatilag takaréklángon égve húzta be a győzelmet.

Persze a mérkőzés képére egy korán szerzett Inter-találat alapjában rányomta a bélyegét. A 3. percben Dejan Sztankovics csapott le a labdára az ügyetlenkedő dél-koreai védők között, majd 15 méterről okosan a bal alsó sarokba helyezett (1–0).

A gólnak örülhettek az Inter szurkolói, a nem sokkal később történteknek azonban már a legkevésbé sem. Egy belépőt követően ugyanis a földön maradt Wesley Sneijder, aki nem tudta folytatni a játékot. Az első hírek szerint izomsérülést szenvedett a holland klasszis.

A 32. percben aztán gyakorlatilag eldőlt az összecsapás sorsa: az Inter „nagy öregje", Javier Zanetti talált be. Az argentin középpályás hatalmas lendülettel indult meg, majd a Diego Milito által sarokkal gyönyörűen visszatett labdát közelről, okosan helyezte el a kimozduló kapus mellett a kapuba (2–0).

A második játékrészben túl sok említésre méltó esemény nem történt, mindössze annyi, hogy Milito előbbi gyönyörű gólpasszáért elnyerte méltó jutalmát. A 73. percben Samuel Eto'o lövése után pattant az argentin elé a labda, aki közelről nem hibázott (3–0).

A folytatásban az eredmény nem változott, az Inter könnyed győzelemmel jutott a döntőbe, ahol természetesen a mérkőzés esélyese lesz.

INTER–SZONGNAM 3–0

 

 

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG 
ELŐDÖNTŐ
Internazionale (olasz)–Szongnam (dél-koreai) 3–0 (Sztankovics 3., J. Zanetti 32., D. Milito 73.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik