Ausztria: bajnok a Salzburg, a magyar kapus megsérült, lecserélték

Vágólapra másolva!
2012.05.13. 18:54
Címkék
A Salzburg 5–1-re győzött a Wiener Neustadt vendégeként az osztrák labdarúgó-bajnokság 35. fordulójának vasárnapi játéknapján, így a hátralévő egy fordulótól függetlenül elhódította a bajnoki címet.

A Salzburg már az 5. percben emberelőnybe került, és bár az Andreas Schicker szabálytalansága miatt rendkívül szigorúan megítélt tizenegyest David Mendes da Silva elrontotta, a játékrész derekán már 2–0 volt az állás.

Stefan Maierhofer dupláját a brazil Cristiano megtoldotta még egy góllal a második játékrész elején, és ezzel az előnnyel a vendégek jól gazdálkodtak, sőt a lefújás előtti percekben még kétszer a kapuba találtak.

A Salzburg hetedik alkalommal – 2007 óta negyedszer – lett bajnok, ezzel a gyűjteménnyel az ötödik az osztrák örökranglistán, amelyet a mostani második helyet mai győzelmével biztossá tevő Rapid vezet 32 elsőséggel.

A Wacker Innsbruck magyar kapusa, Sáfár Szabolcs csak egy félidőt töltött a pályán, a tudósítások szerint térdfájdalmai miatt kellett lecserélni a szünetben. Csapata akkor még vezetett a Sturm ellen, a vége döntetlen (1–1) lett – a vendég graziak Szabics Imre nélkül léptek pályára, mint ahogyan a Bécsben veszítő Mattersburg sem vetette be Waltner Róbertet. TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik