Ausztria: a Salzburg és a Rapid Wien is ellenzi az újabb szigorításokat

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.10.20. 11:37
null
A Red Bull Arénában is csak 1500-an szoríthatnak majd a Salzburgért (Fotó: @RedBullSalzburg)
A Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Red Bull Salzburg, valamint a szintén az osztrák élvonalhoz tartozó Rapid Wien labdarúgócsapata is bírálta az osztrák hatóságok sporteseményekre vonatkozó, koronavírus-járvány miatti szigorításait.

A legfrissebb módosítások szerint az eddigi 3000 helyett legfeljebb 1500 szurkoló lehet jelen a stadionokban, nem jöhetnek vendégszurkolók, és mindenkinek kötelező a maszkviselés.

Nekünk ezek a számok értelmezhetetlenek" – mondta Stephan Reiter, a Salzburg ügyvezető igazgatója a péntektől érvényes szabályokról, amelyekre Christoph Peschek, a bécsiek gazdasági igazgatója is reagált. „Ez pofon a Rapidnak és a sportnak egyaránt" – fogalmazott.

Reiter szerint az illetékesek megint nem vették figyelembe az arénák befogadóképességét, hiszen a salzburgi pályán 30 ezer ülőhely van, és az 1500-as korlát csupán ötszázalékos kihasználtságot jelent. Az igazgató hangsúlyozta, ez gazdaságilag és stadionon belüli élmény szempontjából is nehezen értelmezhető, mivel minden huszadik széken lehetne csak ülni.

Peschek szerint is a stadionok kapacitását kellene figyelembe venni, amikor a nézők számát határozzák meg, illetve azt, hogy fedett pályán zajlik-e az adott esemény vagy szabadtéren.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik