Ausztrália: óriási újítás a labdarúgásban, ilyen máshol nincs!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.27. 12:46
Nagy döntést hoztak az ausztrál élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (A-League), ez lesz az első liga, amelyben innentől nem használnak partjelzőket a találkozók alatt!

A partjelzőket lassan gyakrabban szidják, mint a játékvezetőket, a leshelyzeteknél és tizenegyeseknél ugyanis tényleg könnyű hibázni. Ausztráliában úgy gondolják, megtalálták a megoldást a problémára: a jövőben már egyáltalán nem alkalmaznak partjelzőket a találkozók alatt.a jövőben már egyáltalán nem alkalmaznak partjelzőket a találkozók alatt.

A bíró segítőit kamera helyettesíti majd, és a játékvezetőnek lehetősége lesz minden kétes szituációt visszanézni a pályán.

Az Ausztrál Labdarúgó-szövetségnél a játékvezetőket irányító Ben Wilson szerint fontosabb a minőség, mint a gyorsaság, ezzel pedig az összes kétes ítélet megelőzhető.

A beszámolók szerint az esetek visszanézése átlagosan kevesebb mint 40 másodpercig tart, de a szurkolóknak és a játékosoknak így is számolniuk kell azzal, meghosszabbodnak a találkozók.

Az élvonalban nem várnak sokat, már a következő hónapban, a bajnoki idény közben elkezdik használni a rendszert, és szerintük egyértelmű, ez a jövő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik