Audi-kupa: Lewandowski-gól döntött a Bayern–Real fináléban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.05. 22:37
null
Lewandowski (jobbra) döntötte el a meccset (Fotó: Twitter)
A Bayern München harmadszor is megnyerte a negyedik alkalommal kiírt Audi-kupát, miután a döntőben Robert Lewandowski góljával 1–0-ra legyőzte a Real Madridot.

A Bayern München Robert Lewandowskival a kispadon, Thomas Müllerrel centerposzton kezdett, míg a Real Madrid a sérült Karim Benzema és Cristiano Ronaldo nélkül vágott neki az Audi-kupa fináléjának.

A Real kezdte aktívabban a meccset, Toni Kroos próbálkozását védte Manuel Neuer (nem utoljára csaptak össze a mérkőzés során). A másik oldalon David Alaba tette próbára Keylor Navast, de ezúttal is a kapus nyert.

Rafa Benítez már a 16. percben cserélni kényszerült, mivel Pepe vádlisérülést szenvedett, helyére Nacho állt be. A BBC (Bale, Benzema, C. Ronaldo hármas) nélkül a jó kezdés ellenére többnyire védekezésre kényszerültek a királyiak, gól azonban nem született a szünetig.

A második játékrész elején ismét Kroos–Neuer párharcot láthattunk, a középpályás csaknem húsz méterről végzett el szabadrúgást, korábbi csapattársa azonban bravúrosan hárított. A 61. percben a csereként beálló Robert Lewandowski tökéletesnek tűnő, lapos beadást kapott, ám nem sikerült találkoznia a labdával, így négy méterről elpuskázta a helyzetet.

A 64. percben jött az újabb Kroos-lövés, Neuer ismét nagyot védett. Mindkét edző sokat variált a mérkőzés során, az egyik legérdekesebb Danilo és Lucas Vázquez cseréje volt, mivel előbbi így együtt volt a pályán Dani Carvajallal, pedig mind a ketten jobbhátvédek eredetileg – a Portótól érkező labdarúgó egy sorral feljebb futballozott.

Az utolsó tíz percre nagyon érett a Bayern-gól, Keylor Navas nagy bravúrokat mutatott be, ám Douglas Costa beadása után a Real kapusa is tehetetlen volt, Robert Lewandowski közelről a hálóba pöckölte a labdát (1–0). Mivel gól ezt követően már nem született, a Bayern München megnyerte a 2015-ös Audi-kupát.

AUDI-KUPA, DÖNTŐ
BAYERN MÜNCHEN–REAL MADRID 1–0 (0–0)
Allianz Arena
BAYERN:
Neuer – Rafinha, Benatia, Boateng, Alaba – Lahm (Rode, a szünetben), X. Alonso, Vidal (Bernat, 60.) – D. Costa, Müller, Götze (Lewandowski, a szünetben)
REAL: Navas – Carvajal, Pepe (Nacho, 16.), Ramos, Marcelo – Kroos (Borja, 71.), Casemiro (Illaramendi, a szünetben) – L. Vázquez (Danilo, 71.), Isco, Cserisev (Asensio, a szünetben) – Jesé (James R., 57.)
Gólszerző: Lewandowski (88.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik