Átigazolásfigyelő: a „bolond szezon" vége

Vágólapra másolva!
2009.08.31. 09:00
null
Eidur Gudjohnsen Monacóba szerződik
Címkék
Közeledik az átigazolási határidő: a 2009 nyári "labdarúgópiac" (országtól függően) augusztus utolsó, illetve szeptember első napján lezárul. Már nem egész két napjuk van tehát a csapatoknak új erősítések megszerzésére, ezt az időszakot pedig - a 2008-2009-es szezonhoz hasonlóan folyamatosan frissülő cikkünk segítségével követhetik végig.


HÉTFŐ, 2009.08.31.

00.54 Teljesen elcsendesedett a játékospiac, komolyabb igazolás aligha várható már. Bár igazi nagy durranásról nem tudtunk beszámolni, köszönjük a figyelmet. Reggeltől azért még résen leszünk, hiszen a Premier League-ben kedd délutánig nyitva a piac.

23.50 Idén nyáron egész biztosan nem jön létre a bombaüzlet: Franck Ribéry marad a Bayern Münchennél, azaz nem igazol a Real Madridba. Pedig ma délelőtt több francia, illetve spanyol forrás is egybehangzóan állította, hogy a királyi gárda egy utolsó kísérletet tesz Ribéry megszerzésére, ez lehetett volna az átigazolási időszak utolsó napjának nagy durranása. A francia válogatott szélsőt Arjen Robben érkezése győzte meg arról, hogy maradnia kell Münchenben. A témáról bővebben ide kattintva olvashat!

23.03 Szerb támadóval erősítheti meg a keretét a Diósgyőri VTK élvonalbeli labdarúgócsapata, a miskolciak tárgyalásban állnak a 27 éves Zsarko Lazeticcsel. Bori nem megy Miskolcra, marad az MTK-nál.

22.38 Horvát futballista érkezik próbajátékra a Szombathelyi Haladás Soproni Ligában szereplő labdarúgócsapatához. A 21 esztendõs, volt horvát korosztályos válogatott Goran Jakir szerdától edz a Haladással – értesült a  Vas Népe internetes kiadása.

22.25 Az izlandi Eidur Gudjohnsen újságíróknak elmondta, aláírta kétéves szerződését a Monacóhoz. „Franciaország egy új kihívást jelent számomra, a Monaco egy nagy hagyományokkal rendelkező klub, örülök, hogy létrejött a megállapodás” – fogalmazott a csatár.

22.15 Az Interből egy évre kölcsönbe az Ajaxba igazolt Kerlon, az általa alkalmazott fókacselről elhíresült brazil csatár. A 21 éves játékos az előző szezont a Chievónál töltötte kölcsönjátékosként, de sérülései miatt csak négy mérkőzésen lépett pályára a veronai csapatban.

22.00 Az amerikai válogatott Freddy Adut kölcsönadta a Benfica a Belenensesnek.

21.30 A Getafe megszerezte a Real Madrid védőjét, Miguel Torrest – adta hírül a kisebbik madridi klub honlapja. Bemutatására kedden kerül sor.

21.20 Az angol Premier League-ben Fülöp Mártonék Halmosi Péteréktől igazoltak védőt: a 25 éves Michael Turner a Hull Citytől négy évre Sunderlandhez szerződött.

21.10 A 30 éves izlandi csatár, Eidur Gudjohnsen elhagyja az FC Barcelonát. A támadó már átesett az orvosi vizsgálaton Monacóban, és rövidesen aláírja kétéves szerződését új csapatához. A támadónak 2010-ig szólt volna a megállapodása Barcelonában, de a hírek szerint a katalán klub ingyen elengedte őt.

20.20 A Premier League-ben szereplő Wolverhampton Wanderersben folytatja pályafutását Stefan Maierhofer. A 201 centiméter magas, 27 éves osztrák csatár - aki az előző idényben 37 mérkőzésen 23 gólt szerzett a Rapin Wien színeiben - hároméves szerződést kötött az angol klubbal, a vételárat nem hozták nyilvánosságra.

 20.10 Kölcsönbe a német másodosztályú Duisburghoz került a francia Toulouse dán válogatott csatáram, Sören Larsen. A 27 éves támadó korábban játszott már Németországban a Schalke színeiben.

20.05 Kaká után a brazil futballista öccse, Digao is távozik a Milantól, de ő marad Olaszországban, a másodosztályú Leccében folytatja pályafutását. A 23 éves védőt egy évre adta kölcsön a Milan.

19.50 A Cagliarinál folytatja a Sampdoria labdarúgócsapatának középpályása, Daniele Dessena. A 22 éves futballista kölcsönbe kerül a Cagliarihoz. Manuele Blasi pedig a Napolitól került kölcsönbe a Palermóhoz. 

19.25 Huszák Tamás egy évig a Diósgyőr együttesét erősíti majd – adta hírül a DVTK honlapja. A 21 éves középpályás a Debrecen játékosaként kölcsönben szerepel majd nevelőklubjában.  

18.25  Véglegessé vált, hogy Savio Nsereko a Fiorentinánál folytatja pályafutását. Erről a firenzei csapat hivatalos honlapja számolt be, amelyen az is olvasható, hogy a német utánpótlás-válogatottban is bemutatkozott támadó-középpályásért cserébe az olasz klub Manuel Da Costát adta cserébe a West Ham Unitednak.

Nsereko januárban került a londoni klubhoz, ahol azonban nem sikerült megkapaszkodnia. Hasonló cipőben járt a portugál Da Costa is, aki a Nancy és a PSV után a Fiorentinában már nem tudott gyökeret verni a kezdőcsapatban.

18.10 Román válogatott kapussal erősítette meg a keretét az AS Roma, amely egy évre kölcsönvette a Dinamo Bucuresti-től Bogdan Lobontot. Ezt a román klub és a kapus ügynöke, Victor Becali is megerősítette.

16.50 Olasz lapinformációk szerint Fabio Grosso a Juventusban folytatja pályafutását, miután a torinói klub vezetői megegyeztek a balhátvéd átigazolásáról a francia Lyonnal.

16.03
A Videoton bejelentette, hogy egy évre kölcsönkapta a Sporting CP montenegrói válogatott csatárát, Milan Purovicsot. A hatalmas termetű középcsatár az előző szezont a török Kayserispornál töltötte.

15.45 Juhász Roland értesüléseink szerint egy angol élvonalbeli egyesülettel tárgyal, sorsa holnap dőlhet el.

15.40 A DVSC-TEVA kölcsönadta fiatal védőjét, Nagy Zoltánt a Bp. Honvédnak.

15.39
A Bundesliga csapatai már most rekordösszeget, 212.25 millió eurót költöttek 166 új játékosra - közölte a dpa német hírügynökség. Ennyit a válságról...

15.10
Két magyar hír: a Liberty Oradea fiatal magyar játékosai közül Birtalan Botond Kecskemétre, Bajner Bálint a Honvédhoz kerül egy évre kölcsönbe.

14.46
A Newcastle United folytatja a kiárusítást, Xisco a Racing Santanderhez kerül kölcsönbe.

14.45
Aláírt a Barihoz Massimo Donati, a Celtic volt játékosa így két évig a délolasz csapatot erősítheti.

14.28
"Tisztul az út" Gulácsi Péter előtt, francia kapusát, Charles Itandjét ugyanis kölcsönadta a Liverpool a görög Kavalának.

14.18
A Dortmundból erősít a Hertha, Florian Kringe egy évre kölcsönbe mehet a berliniekhez.

14.15
A 100% Fradi információi alapján nem lesz az FTC játékosa az MTK-ból elvágyódó Bori Gábor, aki a jelek szerint marad az MTK-nál.

14.00 Hazatér a Schalke 04 labdarúgócsapatának uruguayi légiósa, Carlos Javier Grossmüller. A középpályás első profi klubjához, a Danubióhoz szerződik.

13.53
A Hull City és a Sunderland megegyezett egymással Michael Turner vételárában, amely 10 millió font körüli összeg lehet. A középhátvéd már tárgyal Fülöp Márton csapatával.


Csihrinszkij (fehérben) hétfőtől egy csapatban játszhat Ibrahimoviccsal (Fotó: Reuters)
Csihrinszkij (fehérben) hétfőtől egy csapatban játszhat Ibrahimoviccsal (Fotó: Reuters)

13.50 Hivatalos a Csihrinszkij-transzfer, a védő öt évre írt alá Barcelonában. A Real Madrid közben bejelentette José Luis Mato, azaz Joselu szerződtetését a Celta Vigótól. Az U21-es válogatott támadó a 2009-2010-es szezonban kölcsönben még a vigóiaknál marad.


13.42
Megérkezett a Vasashoz Svédországból Djordje Mrdjanin, a szerb hátvéd a klub tájékoztatása szerint délután aláír az angyalföldiekhez.

13.11
Átment a Barcelonánál az orvosi vizsgálaton az ukrán Dmitro Csihrinszkij, a hátvédet 13.30-kor mutatják be.

13.09
Az AJ Auxerre kölcsönvette egy évre a Nantes guadeloupe-i válogatott középpályását, Aurélien Capouét.

12.57
A La Gazzetta dello Sport információi szerint a Fiorentina vezetői Savio Nserekóval, a West Ham United fiatal német tehetségével tárgyalnak Milánóban. A firenzeiek a portugál U21-es válogatott Manuel da Costát adnák cserébe, Savio és da Costa is kölcsönbe kerülne egy évre új csapatához.

12.50
A DVSC bejelentette Mirszad Mijadinoszki szerződtetését is, a középhátvéd négy évig erősítheti a Lokit.

12.31
Az orosz bajnoki címvédő Rubin Kazany labdarúgócsapata szerződtette Valerio Brandit. Az AC Milannál nevelkedett fiatal középpályás júliusban próbajátékon volt a kazanyiaknál, és teljesítményével meggyőzte a szakmai stábot. Brandi 2013-ig szóló szerződést írt alá, és ha megérkezik a munkavállalási engedélye, a BL-keretbe is nevezik.

 

12.23 Aláírta szerződését Laczkó Zsolt a Debrecenhez, végül az ügylet keretében egy évre kölcsönbe Szilágyi Péter a Vasashoz kerül.

12.18
Hivatalos bejelentés Angliából: a Wolverhampton egy évre kölcsönvette a Crvena zvezda ecuadori válogatott középpályását, Segundo Castillót. Castillo az előző szezont az Evertonnál töltötte, szintén kölcsönben. A Wolvesnak opciós joga van a játékosra.

12.13
Ügynöke, Robert Geerlings szerint Rafael Van der Vaart marad a Real Madrid labdarúgója. Geerlings ezt a Voetbal International holland lapnak árulta el. A támadó középpályás visszakapja 23-as mezszámát ügynöke szerint.

11.57 Ügynöke szerint csoda kéne ahhoz, hogy Fabio Grosso a Lyonból a Juventushoz igazoljon még az átigazolási időszak lezárulta előtt. A Juventus ajánlatát alacsonynak tartja az OL. A világbajnok balhátvéd ugyan visszamenne Olaszországba, de a döntés nem az ő kezében van.

11.29 Olasz lapértesülések szerint a Fiorentina és a Stuttgart megegyezett Zdravko Kuzmanovics átigazolásáról. A szerb középpályás nyolcmillió euróért kerül a VfB-hez, több játéklehetőségben reménykedik.

11.23 A Nemzeti Sport Online információi szerint a belga FC Bruges konkrét ajánlatot tett a Real Madrid Castilla magyar csatáráért, Szalai Ádámért, de nem jött létre megállapodás a felek között, mert a „királyi gárda" vezetősége ötmillió eurót szeretett volna kapni a támadóért.

 

11.12 A tavaszi szezonban az AS Romának kölcsönadott középső védőt, Souleymane Diamoutene-t ezúttal a Koman Vladimirt is foglalkoztató Barinak adta kölcsön a Lecce. A 26 éves mali középső védő egyéves kölcsönszerződéssel került a Barihoz, amelynek jövő nyáron elővásárlási joga lesz a bekkre.

11.07 A Hull Citynél aláírta szerződését a Sunderlandből érkező ír válogatott védő, Paul McShane, aki korábban már szerepelt kölcsönben a „tigriseknél". Az átigazolási összeget a csapatok nem hozták nyilvánosságra.

10.43 Bár a francia lapok szinte tényként közölték az utóbbi napokban, hogy Jerome Rothen a Blackburn Rovershez szerződik, a PSG válogatott középpályása végül Németországban köthet ki. A játékos hétfőn egyeztet a Schalke vezetőivel. Rothen szerződése 2011 júniusáig szól Párizsban.

 

10.23 A L’Équipe francia sportnapilap információi szerint a Real Madrid az átigazolási időszak utolsó napján egy utolsó „támadást” intéz a Bayern München felé Franck Ribéry megszerzése ügyében. A lap szerint a két klub vezetői közötti kapcsolatok rendeződtek Arjen Robben szerződése kapcsán. Úgy tudni, hogy Florentino Pérez Real-elnök csomagban gondolkodik, és 35-40 millió eurót, valamint Rafael van der Vaart játékjogát is átadná Ribéryért. De vajon a bajor vezetők az utolsó nap beadják-e a derekukat, ha eddig mindenre nemet mondtak?

10.19 Ugyan ez már a hétvégén is nyílt titok volt, de most már a CSZKA Moszkva is bejelentette: Vágner Love 2010 júliusáig a Palmeirasnál játszik kölcsönben. A nagyon népszerű brazil csatár családi problémák miatt tér vissza, és reméli: a „pálmafásoknál" nyújtott teljesítményével ismét felkeltheti a szövetségi kapitány Dunga figyelmét.

10.07
A Freiburg labdarúgócsapata bejelentette, hogy nem sikerült megegyeznie az AZ védőjével, Kees Luijckx-szal, így továbbra is belső védőt keres.Az előző héten a német csapatnál volt próbajátékon Korcsmár Zsolt, de (akkor még?) nem kapott szerződést.

9.51 A Monaco francia lapértesülések szerint megegyezett Eidur Gudjohnsennel, a Barcelona izlandi támadójával, akinek már kvázi bőrkeményedés nőtt a hátsóján a sok kispadozás miatt. A csatár kétéves szerződést ír alá, hárommillió euróért évente. Hivatalos megerősítés még nincs.

9.45 A megbízhatóság mintaképének nem nevezhető Sun szerint a West Ham United és a Wolverhampton is vinné a Valencia szerb óriását, Nikola Zsigicset, aki viszonylag olcsón (7 millió fontért) vihető.

9.10
Az AEK Athén még vasárnap este bejelentette, hogy megegyezett a Twentével Youssouf Hersi átigazolásáról. Az Etiópiában született, holland állampolgárságú középpályás ma reggel esik át az orvosi vizsgálaton, 1+2 évre ír alá a sárga-feketékhez.

Az ukrán Dmitro Csihrinszkij már a Barcelona játékosának tekinthető, most van orvosin – ha nem lesz gond, akkor este akár játszhat is.

Felix Magath, a Schalke 04 trénere vasárnap este közölte: sok mindent el tud képzelni, de azt nem, hogy Rafinha a Bayern Münchenben folytassa pályafutását – és Uli Hoeness is megerősítette, hogy a bajoroknak nincs esélyük szerződtetni. A szélsőhátvéd mindenképpen menni akar a gelsenkircheniektől, viszont a Schalke-vezetőség nem akar több játékost eladni.

Mateja Kezsman a Zenitben folytatja
Mateja Kezsman a Zenitben folytatja

Vasárnap itthon a legnagyobb érdeklődést nyilván a DVSC-TEVA két új igazolása váltotta ki: Szélesi Zoltán és Laczkó Zsolt is a Lokihoz szerződött, viszont Papa Malick Ba családi okok miatt biztos nem megy a magyar bajnokcsapathoz.

Az európai piacon talán Mateja Kezsman klubcseréje volt a legérdekesebb, a szerb támadó kölcsönbe a Zenithez került. Van néhány ügy, amelynek mára várható a megoldása: az Everton megegyezett az Atlético Madriddal Johnny Heitinga átigazolásáról (a játékos még nem mondta ki az igent), az Aston Villa Richard Dunne-t csábítja, a Hull City Benjanit, a Middlesbrough pedig folytatná magas fizetésű játékosai kiárusítását: Afonso Alves a katari al-Szaddhoz mehet.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik